Patru români, repatriați din Siria

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un grup de patru români va fi repatriat, în această dimineață, la cerere, din Siria, potrivit Ministerului Afacerilor Externe.

Cei patru vor sosi la București, pe aeroportul Henri Coandă, cu o ursă comercială preconizată să aterizeze la ora 9.50, informează un comunicat emis de MAE.

"Măsura face parte din procedurile de sprijin consular acordat de MAE, prin Ambasada României la Damasc, în limitele competenţelor sale. Misiunea României în Siria este în permanent contact cu cetăţenii români din zonele de conflict, acordându-le sprijinul necesar în funcţie de situaţia specifică în care se găsesc aceştia. De asemenea, eliberează documente de călătorie şi asigură serviciile consulare necesare, după caz", se mai arată în comunicat.

Ministerul reamintește etăţenilor români aflaţi încă în Siria că fără o înregistrare prealabilă la misiunea diplomatică, autorităţile române nu pot identifica cele mai adecvate modalităţi de sprijin. Astfel, li se cere acestora să se înregistreze în Registrul Unic al Ambasadei României la Damasc, pentru a fi în permanenţă informaţi în legătură cu posibilităţile de asistenţă consulară şi cu situaţia din zonă.

Românii afectați de actuala situație din Siria pot apela oricând numărul de telefon 021/319.21.37, pentru solicitări de sprijin şi informaţii consulare.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite