Patru zmeie din gunoaie chiar au zburat prin Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Yoshinori Niwa, unul dintre cei mai cunoscuţi performeri japonezi, a înălţat, în faţa Teatrului Naţional Bucureşti, patru zmeie realizate de el din deşeuri. În felul acesta, el a

Yoshinori Niwa, unul dintre cei mai cunoscuţi performeri japonezi, a înălţat, în faţa Teatrului Naţional Bucureşti, patru zmeie realizate de el din deşeuri.

În felul acesta, el a încercat să atragă atenţia asupra necesităţii reciclării ambalajelor. Evenimentul, care era programat pentru ora 11.00, a fost amânat cu o oră din cauza ploii. Yoshinori Niwa a reuşit totuşi să înalţe zmeiele, spre bucuria celor prezenţi, nu prea numeroşi, din cauza condiţiilor meteo. Proiectul japonezului, "Kite Flying with Local People" (Înălţând zmeie cu localnicii), a fost organizat de Centrul Naţional al Dansului din cadrul Teatrului Naţional Bucureşti. "Gunoiul din Bucureşti arată că suntem o societate relativ prosperă, care consumă mult şi aruncă multe lucruri încă utilizabile", a declarat Răzvan Ion, codirector al Bienalei. "Acest lucru ne obligă să avem o atitudine mai civilizată faţă de oraşul în care trăim", a completat el. Proiectul "Arta în acţiune" foloseşte cutume sociale şi obiecte din viaţa de zi cu zi, pe care le înnobilează artistic. Evenimentul se înscrie în seria ce anticipează Bienala Internaţională de Artă Contemporană Bucureşti, ce va avea loc în perioada 23 mai-21 iunie 2008.

În Japonia, înălţarea zmeielor este o tradiţie la fiecare început de ianuarie. Făcute de obicei din hârtie, ele iau forme inspirate din mitologia locală: demoni, animale ş.a. Yoshinori Niwa este un "artist al trupului" ("physical performance artist") care îşi doreşte să exploreze culturile şi să se împrietenească cu oa-
meni din clase sociale diferite. Artistul a performat în mai multe ţări ale lumii, printre care: Marea Britanie, Canada, Germania, Ungaria, Japonia, Muntenegru, Serbia, Polonia şi Slovacia.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite