Patru ore de speranţă pentru copiii seropozitivi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Copii seropozitivi, amestecaţi printre copii normali. Împreună, dansând, râzând, ţinându-se de mână, într-o mare horă a bucuriei. Pentru că şi copiii infectaţi cu virusul HIV pot fi

Copii seropozitivi, amestecaţi printre copii normali. Împreună, dansând, râzând, ţinându-se de mână, într-o mare horă a bucuriei. Pentru că şi copiii infectaţi cu virusul HIV pot fi fericiţi, chiar dacă pentru o clipă, pentru o zi sau o oră. Lor le-a fost dedicat un întreg concert, care a durat aproape patru ore, pentru ei s-au strâns la Sala Polivalentă zeci de vedete ale showbizului românesc.
Concertul "Love Runs Free" a strâns fonduri în beneficiul copiilor şi tinerilor seropozitivi din Constanţa şi Slobozia. Din păcate, sala nu a fost plină, dar oamenii care au venit la eveniment au făcut diferenţa, au arătat că toleranţa şi mărinimia există, chiar şi în România. Rând pe rând, pe scena Sălii Polivalente au urcat artişti de top, nume sonore din muzică, fiecare aducând cu sine un singur îndemn: "Ajutaţi copiii seropozitivi!". Simplu, Loredana, Viorica şi Taraful de la Clejani, Emanuel, Mihai Trăistariu, Elena, 3rei Sud Est, Nico, Brad Vee Johnson, Alexandra Ungureanu & Crush, Andra, Impact, Paraziţii, Morandi, Daxx ş.a. au dus până la capăt un concert profesionist şi spectaculos. Cel mai emoţionant moment al serii i-a aparţinut tânărului de 19 ani Adrian Călea, diagnosticat seropozitiv, care a cântat o piesă hip-hop cu propria sa trupă, "Marfa". În sufletul său, Adrian simte că îi reprezintă pe tinerii ca el şi că trebuie să lupte permanent împotriva discriminării persoanelor seropozitive. La fiecare şase bătăi de inimă, o altă persoană este infectată cu HIV; 8.500 de oameni mor zilnic din cauze legate de SIDA; România are cel mai mare număr de copii seropozitivi din întreaga Europă (peste 7.000); SIDA a ucis, din 1981 până acum, mai mult de 25 milioane de persoane - mai mult decât întreaga populaţie a României. Statistici negre, carete pot pune pe gânduri.
O istorie întunecată a bolii care nu cruţă pe nimeni, dar care poate fi combătută, cu un minim ajutor din partea societăţii. Oamenii îşi pot ajuta semenii cu gânduri bune, prin acceptare, dar, mai ales, cu bani. Fiecare dintre noi poate face donaţii prin SMS la următoarele numere: 1415 în reţeaua Vodafone (1,5 $ per SMS) sau apelând următoarele numere Romtelecom: 0900.90.0193 pentru 3 euro, 0900.90.0195 pentru 5 euro, 0900.90.0190 pentru 10 euro. Fiecare bănuţ contează. Fiecare leu poate cumpăra un zâmbet.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite