Patru mari poluatori din România vor fi închişi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un număr de patru instalaţii de mare ardere care intră sub incidenţa directivei europene pentru prevenirea şi controlul integrat al poluării (IPPC) au fost notificate pentru neîndeplinirea

Un număr de patru instalaţii de mare ardere care intră sub incidenţa directivei europene pentru prevenirea şi controlul integrat al poluării (IPPC) au fost notificate pentru neîndeplinirea obligaţiilor de mediu până la 30 octombrie 2007.

Ministrul mediului, Attila Korody, a declarat, ieri, că Romaltyn Minning (fost Transgold) Baia Mare, Agroflip Bonţida, Carbid Fox SA Târnăveni şi Casirom Turda riscă să fie închise cât de curând. La începutul anului 2007, în România existau 660 de instalaţii care intră sub incidenţa directivei IPPC. Dintre acestea, 161 de întreprinderi aveau perioadă de tranziţie pentru conformarea din punct de vedere al poluării.

Deşi obţinuseră perioadă de tranziţie pentru această conformare, toate cele 660 de instalaţii erau obligate să aibă Autorizaţia Integrată de Mediu (AIM) până la data de 30 octombrie 2007. Tot până la această dată, cele 499 instalaţii fără perioadă de tranziţie ar fi trebuit să se conformeze la normele europene de mediu.

Din cele 161 de întreprinderi cu perioadă de tranziţie, 154 de instalaţii au obţinut până la data scadentă autorizaţia integrată de mediu, iar trei nu au mai avut nevoie, întrucât au ieşit de sub incidenţa directivei, prin sistarea activităţii sau prin reducerea capacităţii de producţie.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite