Patru din zece europeni vor fi afectaţi de gripa porcină - Revista presei spaniole

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Concluziile reuniunii extraordinare de la Luxemburg, îngheţarea facturilor de energie electrică până în anul 2012, atentatul din Olanda sau reîntoarcerea imigranţilor în ţările de origine după pierderea slujbelor constituie câteva dintre principalele subiecte dezbătute astăzi de presa spaniolă.

„Gripa porcină va lovi patru din zece europeni”, anunţă „El Pais”.
Gripa porcină, denumită de UE „noua gripă”, va deveni pandemie şi va afecta peste 200 de milioane de europeni. Acestea sunt informaţiile prezentate de Centrul European de Control al Bolilor, organism de referinţă al UE. Între 40% şi 50% din populaţie va suferi de această boală, însă majoritatea cazurilor vor fi uşoare. În Spania, se înregistrează deja 13 cazuri confirmate şi sunt ţinute sub supraveghere medicală 101 persoane.

„UE crede că e posibil să se ajungă la pandemie, însă nu crede că va fi mortală”, informează „ El Mundo”.
La reuniunea extraordinară de ieri, de la Luxemburg, miniştrii Sănătăţii din UE au fost de acord că e posibil să se ajungă la pandemie, însă boala nu va fi mortală. Cazurile înregistrate în afara Mexicului au o formă uşoară, iar pacienţii răspund bine la antivirale. Întâlnirea s-a încheiat fără decizii concrete sau recomandări comune pentru cetăţeni.

„Guvernul va îngheţa facturile de curent electric pentru cinci milioane de locuinţe, până în 2012”
, titrează „La Vanguardia”.
Factura de lumină va fi îngheţată până în 2012 pentru familiile numeroase, pentru cele care au mai mulţi membri în şomaj, pentru cei care primesc pensii mici şi pentru consumatorii care au încheiat contracte pentru energie electrică cu o potenţă de maxim 3 KW. În total, cinci milioane de locuinţe vor beneficia de această măsură.

„Autorul masacrului va fi acuzat de atentat împotriva reginei Olandei”
, anunţă „La Voz de Galicia”.
Conducătorul autovehiculului Suzuki Swift care a ucis 5 persoane şi a rănit 12, în încercarea de a intra cu maşina în autobuzul regal, va fi acuzat de omor, intenţie de omor cu premeditare şi atentat la adresa şefului statului. Autovehiculul nu a reuşit să ciocnească autobuzul pentru că s-a lovit de un obelisc de piatră.

„300.000 de imigranţi s-au întors în ţările de origine din cauza şomajului”, informează „El Periodico”.
Ieri, antropologul Miguel Pajares a prezentat un studiu asupra situaţiei de muncă a imigranţilor din Catalunya. Conform acesteia, peste 300.000 de imigranţi rezidenţi în Spania s-au întors în ţările de origine în ultimii ani, după pierderea locurilor de muncă. În prezent, în Catalunya, 30,5% din populaţia străină nu are un loc de muncă, în timp ce rata în cazul populaţiei autonome este de 12,7%.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite