Patru Case, acuzatcă a luat mită un bloc

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cercetat în calitate de premier Biroul de presă al DNA a transmis, ieri, un comunicat prin care arată clar că nu poate preciza pentru ce infracţiuni este acuzat Adrian Năstase. Astfel stând

Cercetat în calitate de premier
Biroul de presă al DNA a transmis, ieri, un comunicat prin care arată clar că nu poate preciza pentru ce infracţiuni este acuzat Adrian Năstase. Astfel stând lucrurile, Năstase nu este cercetat numai pentru luare de mită, ci pentru "mai multe infracţiuni". În declaraţia sa de presă, Năstase vorbeşte despre "un eventual secretar de stat". Fostul secretar de stat ar putea fi Sergiu Sechelariu, unul dintre cele cinci persoane pe care DNA le precizează ca fiind puse sub învinuire în dosar. Construcţia casei de pe strada Zambaccian s-a realizat după 2000, ceea ce înseamnă că acuzaţiile lui Năstase nu au nici o legătură cu Gabriel Bivolaru, care i-a vândut terenul fostului premier în 1998. Tot DNA precizează că învinuirile îl vizează pe "Adrian Năstase, fost prim-ministru al României şi fost preşedinte al PSD", ceea ce înseamnă că investigaţiile vizează perioada de după decembrie 2000, când a fost numit premier.

"Doamnelor şi domnilor, a înnebunit lupu`!" - a declarat, ieri, Adrian Năstase în faţa presei, după anunţul DNA de începere a urmăririi penale pentru infracţiunea de luare de mită. În calitate de simplu deputat, liderul social-democrat a organizat o conferinţă de presă, în care a arătat că este victima unei campanii de poliţie politică, declanşată la comanda preşedintelui Traian Băsescu şi executată de instituţia condusă de Daniel Morar.
"Toate aceste lucruri sunt legate de ţelul politic al preşedintelui, care nu este bunăstarea României, ci distrugerea lui Adrian Năstase ca om politic. Îmi este foarte clar că Palatul Cotroceni este în spatele acestei campanii susţinute împotriva mea", a declarat preşedintele Camerei. El a povestit că ar fi trebuit să se prezinte, în cursul dimineţii de ieri, la o audiere în cadrul procedurilor preliminare, însă, "brusc, în urma unei decizii care se pare că a venit de sus", a fost anunţat că trebuie să se prezinte la 16 februarie, în calitate de învinuit pentru luare de mită. Năstase a precizat că ştie că mai multe servicii secrete au cerut Departamentului Naţional Anticorupţie date despre persoana sa şi despre alţi lideri ai PSD şi că telefoanele i-au fost ascultate. Mai mult, Adrian Năstase a spus că şeful statului are o strategie de instaurare a unei dictaturi prezidenţiale sau de construire a unui partid prezidenţial, plan care prevede şi convocarea la acelaşi DNA a primului-ministru, Călin Popescu Tăriceanu. "Trebuie să fii bolnav la creier să lansezi o acuzaţie de luare de mită la adresa unui fost premier, în legătură cu un eventual secretar de stat sau pe o altă chestiune, fără să existe niciun fel de raţiune pentru a lansa o astfel de murdărie", a declarat Năstase. Furia reprezentantului PSD s-a îndreptat şi împotriva lui Morar - procurorul care a instrumentat cazul Zambaccian în 1997 - şi către ministrul justiţiei, Monica Macovei, care ar conduce o campanie mediatică împotriva sa, permiţând "sifonarea unor aşa-zise informaţii" prin surse judiciare. Preşedintele Camerei a subliniat că nu a efectuat nicio tranzacţie ilegală atunci când a cumpărat apartamentul din strada Zambaccian, antreprenorul oferindu-i o factură fiscală care să certifice preţul achitat. De asemenea, Năstase a precizat că nu a primit terenul respectiv de la fostul deputat PDSR Gabriel Bivolaru în schimbul demersurilor de achitare a acestuia în justiţie, având în vedere că Bivolaru se află şi astăzi în spatele gratiilor. Adrian Năstase a dat asigurări că se va apăra "agresiv" atât în ţară, cât şi pe plan extern, pentru a-şi demonstra nevinovăţia. Mai mult, el a accentuat că nu va renunţa la şefia forului legislativ pentru a nu gira astfel o "murdărie", un "ritual de sacrificiu" la care este supus doar pentru a demonstra UE că România îşi rezolvă cazurile de mare corupţie.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite