Patronul şi administratorul Radisson riscă 20 de ani de închisoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţia a decis schimbarea încadrării juridice în cazul patronilor dezvoltatorului imobiliar Radisson în înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave din cauza prejudiciului foarte

Poliţia a decis schimbarea încadrării juridice în cazul patronilor dezvoltatorului imobiliar Radisson în înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave din cauza prejudiciului foarte mare.

Conform Poliţiei Timiş, au fost înregistrate peste 30 de plângeri penale de la păgubiţi care au plătit firmei Radisson pentru apartamente într-un bloc nefinalizat. Poliţia a informat că numărul mare de plângeri a determinat schimbarea încadrării cazului în înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, infracţiune pedepsită cu închisoare de la 15 la 20 de ani.

Peste două miliarde prejudiciu

Ciprian Nistor, proprietarul firmei, şi Andrei Nadaşdi, administratorul de la Radisson, riscă până la 20 de ani de închisoare din cauza sumelor foarte mari încasate de la păgubiţi.

Conform anchetatorilor, fiecare păgubit a plătit între 50.000 şi 100.000 de euro. Schimbarea încadrării s-a făcut pentru că valoarea prejudiciului depăşeşte două miliarde de lei vechi, explică subinspectorul Mihăiţă Brebu, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie (IPJ) Timiş.

Păgubiţi din toată ţara

Denisa Stoenescu, unul dintre păgubiţii Radisson, spune că articolele din "Adevărul" au adus la poliţie oameni din toată ţara.

"Am aflat de la poliţie că sunt oameni păgubiţi în toată ţara. După ce au citit în ziar au venit cu reclamaţii. Erau şi două persoane de la care cei de la Radisson au luat un autoturism Hummer, promiţând un apartament în blocul pe care nu l-au mai făcut", declară Stoenescu.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite