„Patron în dificultate, vând urgent firmă”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Clujenii ajung să-şi vândă afacerile din cauza lipsei de lichidităţi. Ziarele de anunţuri sunt pline de oferte de vânzări de firme, de la cluburi până la companii de taximetrie. Posibilii cumpărători pot plăti şi în leasing.

Criza financiară i-a pus în dificultate pe micii proprietari clujeni de firme, care, din lipsa banilor, îşi dau afacerile în schimbul unui apartament ori a unei sume de bani modeste.

În ziarul de anunţuri „Piaţa de la A la Z” există circa trei sute de afaceri scoase la vânzare. Una dintre acestea este a unui clujean care deţine o mică firmă de taxi. Contactat de reporterul „Adevărul”, ca potenţial cumpărător, proprietarul a mărturisit că e dispus să facă şi un schimb.

„Maşinile, firma şi actele le dau în schimbul unui apartament”, spune Oli, patronul micii companii. Locuinţa nu trebuie, însă, să fie sub nivelul unui apartament de 70.000 de euro, adică unul cu trei camere, preţul pe care îl cere pentru mica sa afacere. Pentru această sumă, Oli pune la bătaie şapte autoturisme, cu licenţă de funcţionare de la Primăria Cluj-Napoca.

A recurs la acest gest deoarece nu mai are bani să întreţină afacerea. Mai mult decât atât, patronul vrea să se mute la ţară, deoarece viaţa e mai liniştită acolo, mai ales acum, pe timp de criză.

„Nu mai am nevoie de firmă, e greu acum să o întreţin”, a declarat acesta. Oli a spus că, în cazul în care reuşeşte să obţină un apartament în oraş, îl va închiria. „Dacă nu vând firma pe bani ci pe apartament, îl dau în chirie, iar cu banii trăiesc liniştit la ţară”, a mai spus clujeanul.

Cafenea şi club, scoase la  vânzare

Cafeneaua Dolce, de lângă complexul Sora, este scoasă şi ea la vânzare. În ofertă intră şi un club, situat sub local, care este dotat complet cu aparatură pentru petreceri, aniversări sau evenimente festive. „Localul poate fi preluat şi în leasing. Noi îl vindem deoarece nu prea ne interesează businessul”, ne-a spus proprietara spaţiului, Lelia Ise. Pe de altă parte, clubul poate fi şi închiriat.

„Putem şi să închiriem spaţiul, la un preţ de 4.800 de euro pe lună. Puteţi face ce vreţi în el, noi momentan organizăm doar evenimente festive la subsol”, a mai spus aceasta. Preţul cu care cafeneaua plus clubul sunt scoase la vânzare este de 630.000 de euro.

Superofertă: magazin cu tot cu marfă

Unii clujeni vând, însă, şi magazine. În ofertă este inclus şi stocul de marfă prezent în magazinul de textile şi încălţăminte situat în Piaţa Ion Meşter. Proprietarul acestuia susţine că a avut mai multe cheltuieli de acoperit, motiv pentru care a recurs la vânzarea spaţiului.

„Cedez magazinul cu tot cu stocul de marfă. Totul e legal, iar vânzarea o putem face, dacă doriţi, cu factură”, ne-a spus Eugen Braşoveanu. Astfel, pentru 4.000 de euro, cei interesaţi pot deveni patroni fără a mai duce grija actelor şi a autorizaţiilor de funcţionare, incluse în ofertă.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite