Patriciu a vândut un complex de clădiri din Suedia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Omul de afaceri Dinu Patriciu, care prin intermediul companiei Dinu Patriciu Global Properties (DPGP) controlează peste 100 de proprietăţi imobiliare în şase ţări, a realizat primul exit de pe piaţa din Suedia. Parcul de birouri este format din şapte clădiri cu o suprafaţă de 75.000 de metri pătraţi şi se situează în Karlstad, Suedia.

Reprezentanţii DPGP nu au precizat şi valoarea tranzacţiei. Firma care a cumpărat complexul de la Patriciu este Hemfosa Fastigheter, o companie  suedeză. Patriciu a ajuns să controleze acest proiect în vara anului 2009, când a cumpărat fondul de investiţii Rutley, în portofoliul căruia se afla parcul de birouri ce numără printre chiriaşi General Electric şi mai multe companii suedeze, precum Lindebergs sau SWECO Sverige. Proprietăţile au un grad de ocupare de 95%.

„Având în vedere conjunctura atractivă a pieţei suedeze, faptul că am menţinut o rată de ocupare mare a clădirilor din portofoliu şi am crescut veniturile din chirii, am considerat că este momentul oportun să ne facem exitul din portofoliul suedez, cu scopul de a ne concentra asupra pieţelor din alte ţări europene de maxim interes pentru portofoliul DPGP", spune Mark Owen, property director al DPGP. Compania mai deţine proprietăţi în Germania, România, Polonia, Olanda şi Belgia şi a fost asistată în această tranzacţie de consultanţii imobiliari CB Richard Ellis, casa de avocatură Linklaters şi firma de audit Ernst&Young.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite