Patriciu - încă o zi lumină la tribunal

0
Publicat:
Ultima actualizare:

anchetatorii nu au semnat ordonanţa prin care indiciile săvârşirii unor infracţiuni au devenit probe în dosar. Până la închiderea ediţiei noastre, judecătorii nu lauseră nicio decizie în

anchetatorii nu au semnat ordonanţa prin care indiciile săvârşirii unor infracţiuni au devenit probe în dosar. Până la închiderea ediţiei noastre, judecătorii nu lauseră nicio decizie în privinţa modului în care Dinu Patriciu urmează să fie cercetat: în arest sau în libertate.

Preşedintele Rompetrol, Dinu Patriciu, şi-a băut, ieri, cafeaua la un bar din apropierea Tribunalului Bucureşti, locul în care urma să se ia în discuţie propunerea procurorilor de arestare a omului de afaceri. Curtea de Apel Bucureşti a retrimis dosarul la Tribunal, întrucât magistraţii se pronunţaseră numai pe excepţia că Patriciu nu a fost audiat ca inculpat, şi nu pe cererea procurorilor de arestare a omului de afaceri. şedinţa de judecată a fost programată pentru ora 12.00, însă din cauza dosarelor foarte multe, a fost amânată circa două ore. Timp de peste trei ore, cei şase avocaţi ai lui Patriciu au ridicat mai multe excepţii în apărarea clientului lor, printre care şi faptul că acesta nu a fost audiat în calitate de inculpat.

Calculatorul l-a "ales" pe judecătorul Dolache
Judecătorul căruia calculatorul i-a repartizat dosarul "Rompetrol" are numai 31 de ani şi nu a mai instrumentat cauze economice de anvergură.
Damian Dolache este magistrat la Tribunalul Bucureşti de circa un an şi jumătate, fiind promovat de la Judecătoria Sectorului 6. Judecarea cererii procurorilor, în primă fază, de către magistratul Maria Tripăduş a iscat o serie de controverse, anchetatorii cerând recuzarea ei pe motiv că fiul său ar fi fost sponsorizat de guvern în urmă cu peste un an.

Procurorii s-au plâns de "disconfort psihic" din cauza întâlnirii Tăriceanu-Macovei-Patriciu
Verificările efectuate de CSM cu privire la întâlnirea de la guvern a premierului Călin Popescu Tăriceanu, ministrul justiţiei, Monica Macovei, şi preşedintele Rompetrol, Dinu Patriciu, au stabilit faptul că nu au existat intervenţii în desfăşurarea procedurilor judiciare. Conform Notei CSM, întâlnirea care s-a consumat între Tăriceanu, Macovei şi Patriciu la guvern, luările de poziţie ale politicienilor, precum şi modul în care acestea s-au reflectat în mass-media au fost de natură să influenţeze în mod indirect procurorii şi judecătorii care au instrumentat, ori au pronunţat anumite hotărâri în acest dosar. Procurorii care au fost implicaţi în soluţionarea cauzei au susţinut că declaraţiile politicienilor au fost de natură să le creeze un "disconfort psihic".

Acuzaţii grave
Infracţiunile de care este acuzat Patriciu: spălare de bani, evaziune fiscală şi înşelăciune, manipularea pieţei Bursiere, divulgare de informaţii secrete pentru unii dintre cei care au tranzacţionat acţiuni la Bursă şi constituirea unui grup infracţional, delapidare, instigare la abuz în serviciu.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite