Patriciu: "Mi s-a întâmpat şi mie să mă simt supravegheat în străinătate"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce în presă au apărut informaţii conform cărora Nicolae Popa s-ar afla încă de azi noapte sub supravegherea serviciilor de informaţii, într-o vilă deconspirativă a SIE şi nu în arest, omul de afaceri Dinu Patriciu a fost întrebat dacă e normal ca într-o anchetă judiciară banală să fie implicat un serviciu de informaţii.

Patriciu a spus, la Realitatea TV, că o asemenea implicare nu e normală şi a povestit un episod care dovedeşte că astfel de practici există.

"Mi s-a întâmpat şi mie să mă simt supravegheat în străinătate. Am dovezi concrete. La Amsterdam eram urmărit de o maşină, am intrat într-un bloc de birouri, am ieşit pe intrarea din spate, m-am dus la geamul din dreapta al maşinii, am ciocănit în geam şi am spus «Bună Ziua». Şi mi s-a răspuns: «Să trăiţi».

Erau doi băieţi foarte drăguţi, care îşi făceau şi ei meseria. După ce m-am îndepărtat de maşină, unul intre ei a alergat după mine prin ploaie să mă roage să nu spun nimănui această poveste că-şi perd slujba săracii. Timp de 3 ani nu am povestit-o", a dezvăluit Dinu Patriciu.

Întrebat dacă această supraveghere se manifestă şi în faţa casei sale, omul de afaceri a explicat că nu e supravegheat acasă, dar că e filat când se află la "birou şi peste tot unde merge".

 "M-am obişnuit cu ele. Obişnuiesc să glumesc pe marginea acestui subiect şi uneori ne amuzăm mai mulţi", a mai spus el.

De altfel, Dinu Patriciu consideră că arestarea preventivă a lui Sorin Ovidiu Vîntu nu reprezintă decât un circ mediatic. "Cine poate fi atât de naiv încât să creadă că nu există nicio legătură între arestarea patronului şi prestaţia jurnalistică a postului Realitatea TV. Eu cred că comanda politică e evidentă, arestarea preventică e o armă politică, nu se urmăreşte altceva decât diversiunea în momentul în care ţara are probleme politice şi economice foarte grave.

În România funcţionează un principiu: mai bine pedepsesc zece nevinovaţi, decât să-mi scape un vinovat. Pe când în democraţie, funcţionează celălalt principiu: mai bine îmi scapă zece vinovaţi, decât să plătească fără rost un nevinovat. Prezumţia de nevinovăţie în România este inexistentă. Se porneşte de la prezumţia că toţi suntem vinovaţi", a spus omul de afaceri la Antena 3.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite