Patriciu la Black Sea Energy Forum: Putem trage concluzii şi fără Rusia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Patriciu la Black Sea Energy Forum: Putem trage concluzii şi fără Rusia
Patriciu la Black Sea Energy Forum: Putem trage concluzii şi fără Rusia

Omul de afaceri Dinu Patriciu a declarat, în această seară, la deschiderea Black Sea Energy and Economic Forum, că România poate juca un rol energetic extrem de important ca punte de legătură între regiunea vestică şi cea caspică şi consideră că discuţiile din cadrul forumului sunt relevante chiar şi fără un reprezentant al Rusiei.

Potrivit lui Patriciu, faptul că prima ediţie a Black Sea Energy and Economic Forum este organizată în România are o semnificaţie foarte importantă.

„Suntem la capătul vestic al Mării Negre, într-o lume care are nevoie de un pod între est şi vest pe deasupra acestei mări, astfel încât resursele energetice să ajungă în vest, iar democraţia să treacă podul spre ţările caspice”, a declarat Patriciu.

Potrivit acestuia, prin România trec toate rutele de aprovizionare cu energie către vest, însă este nevoie de mai multe capacităţi de prelucrare a ţiţeiului şi de stocare a gazelor.

În ceea ce priveşte gazoductele Nabucco şi South Stream, care vor aduce gaze în Europa din regiunea caspică, respectiv din Rusia, omul de afaceri a precizat că îşi menţine părerea potrivit căreia cele două conducte sunt concurente.

„Va câştiga cel care va fi terminat primul”, a adăugat el.

Întrebat dacă se pot trage concluzii în cadrul acestui forum chiar şi fără un reprezentant al Rusiei, Patriciu a răspuns: „Cu siguranţă, da”.

Patriciu a adăugat că România rămâne însă o ţară „supărată pe investitori, cu un mediu politic extrem de uricios”.

„Banii sunt fricoşi. Nu se apropie de locurile unde lumea se bate. Lipsa de linişte îndepărtează banii”, a spus el.

Prima ediţie a Black Sea Energy and Economic Forum are loc, la Bucureşti, în perioada 30 septembrie - 2 octombrie şi reuneşte lideri de companii, oficiali guvernamentali şi experţi din peste 20 de ţări.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite