Patriciu vânează sectorul bancar din Asia Centrală şi de Sud-Est

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Patriciu vânează sectorul bancar din Asia Centrală şi de Sud-Est
Patriciu vânează sectorul bancar din Asia Centrală şi de Sud-Est

Omul de afaceri Dinu Patriciu intenţionează să se extindă în sectorul bancar din state ale Asiei Centrale şi de Sud-Est sau din Africa. Concret, Patriciu vrea să cumpere una-două bănci pe an în ţări care încep să se dezvolte şi care au o legislaţie deschisă.

„Am în vedere extinderea pe sectorul bancar. Voi mai face şi alte achiziţii în ţări aflate în curs de dezvoltare, care îndeplinesc patru criterii: au o legislaţie extrem de liberală şi deschisă, de preferinţă bazată pe common-law anglo-saxon, apoi, sunt în ţări care acum încep să crească, trebuie totodată să fie bănci universale (şi nu specializate) şi care pot să se muleze pe dezvoltarea specifică a ţării respective”,  a declarat Dinu Patriciu, pentru NewsIn.

Potrivit omului de afaceri, ţara noastră nu îndeplineşte niciuna dintre aceste condiţii şi spune că, în lume, există doar 20-25 de state care respectă criteriile sale. “Ne uităm în ţări din Africa, precum Rwanda, sau din Asia Centrală şi de Sud-Est, de exemplu Mongolia. Nu mă interesează ţările cu o creştere economică de numai 2%-3% pe an”, a menţionat Patriciu.

În privinţa Băncii Populare din Georgia, omul de afaceri intenţionează să o dezvolte şi să-i majoreze capitalul. „Banca are în Georgia un milion de clienţi captivi, pentru că este banca ce distribuie pensiile în Georgia. Nu intenţionez să-mi majorez participaţia la bancă pentru că deja am 92%”, a menţionat Patriciu.

Instituţia de credit a fost cumpărată recent, împreună cu fostul premier Georgian Vladimir Gurgenidze, prin intermediul unui vehicul de investiţii, de la compania Eurooil, subsidiară a RAK Investment.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite