Patinoarul artificial, deschis şi de sărbători

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Târgumureşenii îşi pot închiria patinele la faţa locului pentru 12 lei, iar taxa de intrare este de 8 lei.Cetatea medievală din Târgu-Mureş oferă mai multe variante de petrecere a timpului liber în această iarnă. Patinoarul artificial din Orăşelul Copiilor este în topul preferinţelor.

Patinoarul artificial din Orăşelul Copiilor funcţionează, la Târgu-Mureş, începând din 5 decembrie până la finele lunii februarie şi va fi deschis şi de sărbători. Patinoarul este amplasat în faţa scenei şi are o suprafaţă de aproximativ 600 de metri pătraţi.
Conform spuselor Elisabetei Moldovan,  referent în cadrul serviciului public de utilităţi municipale, al Primăriei, târgumureşenii pasionaţi de sporturile de iarnă au acces între orele 9.00-21.30, câte  şase „runde” a câte o oră şi jumătate, cu pauze de o jumătate de oră pentru refacerea gheţii. Datorită agregatului performant pentru prepararea gheţii, patinoarul funcţionează indiferent de vreme, chiar şi pe timp de ploaie. „Prin hotărâre de consiliu local s-a aprobat o taxă de 8 lei/tură, preţ unic pentru toate categoriile de vârstă. „În plus, doritorii pot închiria patine nou-nouţe (punem la dispoziţie 110 perechi de la numerele 29 până la 46), taxa de închiriere, nediferenţiată pe vârste, fiind stabilită la 12 lei perechea de patine, iar patinoarul dispune de garderobă, amenajată în Bastionul Dogarilor, unde omul îşi poate lăsa lucrurile în siguranţă”, a afirmat Elisabeta Moldova,  care a precizat că patinoarul are o capacitate de circa 200 de persoane.

Funcţionează până la 6 grade

Responsabilul patinoarului, Lorand Tokes, a informat că patinoarul artificial e dotat cu o cameră video accesibila pe site-ul www.cetatespum.ro, unde i se va putea urmari în direct activitatea. “Pe de altă parte, nu este o mare problemă dacă nu-i atât de frig, fiindcă putem funcţiona până la temperatura de plus şase grade. Există un regulament care interzice fumatul pe gheaţă, nu se poate intra cu niciun fel de băutură şi nu se poate patina contrasens, spre protecţia celor de pe gheaţă. Accidente nu au prea au existat, însă SMURD ne stă la dispoziţie pentru orice eventaulitate”, a spus Lorand Tokes.  De asemenea, agenţii economici prezenţi în Cetate lângă patinoar servesc ceai cald, capuccino, ciocolată caldă, vin fiert, precum şi castane sau diverse gustări, pasionaţii de gheaţă având parte şi de o ambianţă muzicală plăcută. Nu în ultimul rând, întreg parcul copiilor este pregătit pentru distracţia celor mici, Cetatea Medievală fiind împodobită de sărbătoare cu ornamente specifice Crăciunului şi, bineînţeles cu un brad imens, luminat cum mii de beculeţe.

Patinoar acoperit din 2009
Târgumureşenii doritori să patineze au fost nevoiţi, dintotdeauna iarna, să apeleze la improvizaţii de tip râul Mureş, apa îngheţată a Complexului de agrement „Week-end” sau, de doi ani , la un patinoar artificial ce s-a încropit în Cetate. Asta până ce va fi terminat şi predat „la cheie”, în luna iunie a anului viitor, patinoarul artificial acoperit, practic o Sală Polivalentă care va costa 21 de milioane de lei.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite