Patinoar de dimensiuni olimpice in Drumul Taberei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

In cateva zile, Bucurestiul se va putea lauda ca are un patinoar de dimensiuni olimpice, in aer liber. Terenul de 1.800 metri patrati, lasat de izbeliste pana in urma cu putin timp si curatat de

In cateva zile, Bucurestiul se va putea lauda ca are un patinoar de dimensiuni olimpice, in aer liber. Terenul de 1.800 metri patrati, lasat de izbeliste pana in urma cu putin timp si curatat de Primaria Sectorului 6, se va transforma in cel mai mare si mai modern patinoar din tara. Lucrarile sunt gata pe jumatate. In ultima saptamana, aproape 50 de muncitori au lucrat cu spor. ,Primaria aranjeaza terenul, noi venim cu instalatiile", ne-a declarat, ieri, pe santier, unul dintre reprezentantii firmei care va investi 500.000 de euro in cadrul acestui parteneriat public-privat. 100.000 de euro costa numai instalatia de lumini si sunet. Deocamdata se ,intinde" suprafata, ulterior fiind necesara introducerea apei in instalatie. Accesul in incinta patinoarului se va face pe baza de bilet, pretul fiind estimat la 100.000 de lei. Patinele vor putea fi si inchiriate, organizatorii avand deja pregatite 500 de perechi noi-noute. Un numar de 400 de persoane vor putea patina in acelasi timp, de la 10 dimineata pana la 2 noaptea. ,Este vorba de un parteneriat cu Ministerul Apararii, care ne-a cedat terenul pentru o perioada limitata, astfel ca am putut face un parteneriat cu o firma privata pentru realizarea acestui patinoar", ne-a declarat primarul sectorului 6, Cristian Poteras. Se estimeaza ca bucurestenii vor putea patina in Drumul Taberei incepand cu data de 27 decembrie. Pana acum, locuitorii Capitalei au avut la dispozitie in acest scop patinoarul acoperit Floreasca si Flamaropol si, temporar, alte doua la Unirii si pe lacul Cismigiu.

Si primarul Craiovei vrea sa faca patinoar
Primarul Craiovei, Antonie Solomon, s-a intors din concediul petrecut in Statele Unite ale Americii cu idei. Edilul-sef al Baniei a declarat ca intentioneaza sa realizeze in centrul orasului, langa Prefectura Dolj, un patinoar artificial. ,Mi-a placut cel pe care l-am vazut la New York si vreau sa amenajam si noi unul pentru anul viitor. O sa-l punem langa prefectura. Va fi un patinoar artificial, ce va functiona doar pe perioada iernii. Nu stiu deocamdata cat costa. Am inteles ca in jur de 200.000 de dolari", a spus Solomon.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite