Paştele, sărbătorit de creştinătatea ortodoxă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Iisus Christos.La Ierusalim, la Biserica Sfântului Mormânt, sute de credincioşi s-au adunat în vederea liturghiei. O mare de lumânări înconjurau mormântul lui Iisus, în vreme ce răsunau

Iisus Christos.
La Ierusalim, la Biserica Sfântului Mormânt, sute de credincioşi s-au adunat în vederea liturghiei. O mare de lumânări înconjurau mormântul lui Iisus, în vreme ce răsunau imnuri de slavă.
În Grecia, arhiepiscopul Christodulos, adresându-se credincioşilor, a afirmat că Biserica rămâne o sursă de împotrivire faţă de efectele negative ale globalizării şi ale dominării lumii de către marile puteri. Remarcile sale au fost interpretate ca vizând în parte America, în perspectiva demonstraţiilor pe care mişcările antiglobalizare îşi propun să le organizeze cu prilejul apropiatei vizite a Condoleezzei Rice.
În Cipru, potrivit tradiţiei, tinerii au ars în ruguri efigiile lui Iuda, cel care l-a trădat pe Iisus. La catedrala mare din Moscova, preşedintele Vladimir Putin s-a aflat în mulţimea credincioşilor care ascultau rugile înălţate de patriarhul Alecsei al II-lea. "Paştele este pentru milioane de ruşi prilej de bucurie şi speranţă", a spus el. Patriarhul Pavle al Bisericii Ortodoxe Sârbe i-a îndemnat pe sârbii ortodocşi din Kosovo să nu-şi părăsească pământurile, în ciuda suferinţelor pe care le au de îndurat.

Papa s-a rugat pentru victimele inundaţiilor din România
La Vatican, Papa Benedict al XVI-lea şi-a alăturat glasul conducătorilor Bisericii Ortodoxe, chemând la pace şi s-a rugat pentru victimele inundaţiilor provocate de revărsarea Dunării. "În atmosfera de reculegere din aceste zile, gândurile mele se îndreaptă spre acei credincioşi din Serbia, România şi Bulgaria care au de suferit de pe urma inundaţiilor", a spus el, vorbind de la fereastra clădirii care străjuieşte Piaţa Sfântului Petru, unde se adunaseră mii de pelerini.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite