Paştele din octombrie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Parcă niciun guvern n-a reuşit să producă atâtea devansări de plăţi cât cel condus de Tăriceanu. Ai zice că Vosganian, vistiernicul domniei, e cocoşul moşului din „Punguţa cu doi

Parcă niciun guvern n-a reuşit să producă atâtea devansări de plăţi cât cel condus de Tăriceanu. Ai zice că Vosganian, vistiernicul domniei, e cocoşul moşului din „Punguţa cu doi bani”: s-a trezit cu atâţia gologani, încât nu mai ştie pe ce să-i cheltuiască.

Creşterea pensiilor a fost adusă de la 1 ianuarie 2009 la 1 noiembrie 2008, apoi şi mai în faţă, la 1 octombrie. Salariile dascălilor au suferit şi ele o operaţie de devansare. Acum, şi păgubiţii de la programul „Dacia” intră la urgenţă. Oamenii îşi merită banii înapoi, fără îndoială, căci au plătit până-n 1989 maşini pe care nu le vor primi niciodată. Dar dacă au aşteptat aproape 19 ani, ce mai contau trei luni, cum era sorocul stabilit anul trecut prin Hotărâre de Guvern? Iată însă ce miracole pot face alegerile: în loc de 20 decembrie, păgubiţii „Dacia” îşi vor primi banii pe 30 octombrie.

Dacă tot traversează o perioadă de mare generozitate, guvernul ar putea să devanseze şi alte plăţi esenţiale. De exemplu, al 13-lea salariu şi „prima de porc” ar pica bine până la sfârşitul lui septembrie, iar „mielul” de Paşti s-ar asorta cu tulburelul din octombrie. Însuşi Crăciunul ar putea fi sărbătorit prin noiembrie, căci de când cu încălzirea asta globală...

Ce ar mai putea devansa guvernul: finalizarea a 1.000 de kilometri de autostradă sau creşterea salariului mediu la 1.000 de euro. În acelaşi timp, ar cam fi de amânat: plata întreţinerii, ratele la bancă, Gerul Bobotezei, meciul de fotbal România-Franţa şi chiar sfârşitul lumii.

Să mai spună cineva că e uşor să guvernezi în România!

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite