Pascovici a aflat în Franţa că fiul său avea dreptul la tratament în străinătate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Denis, băieţelul fotbalistului dinamovist Cosmin Pascovici, este unul dintre puţinii pacienţi români care se tratează în străinătate, în baza formularului E112. Copilul, acum în vârstă

Denis, băieţelul fotbalistului dinamovist Cosmin Pascovici, este unul dintre puţinii pacienţi români care se tratează în străinătate, în baza formularului E112. Copilul, acum în vârstă de trei ani, a fost diagnosticat în 2007 cu o tumoare pe creier.

Medicii români i-au dat puţine şanse de supravieţuire, însă familia nu a renunţat şi a apelat la specialiştii celui mai mare spital de oncologie din Europa: Gustave Roussy. "Am aflat în Franţa de formular, de la secretarele spitalului. Şi ele erau uimite că nu ştiam de el", ne-a spus Ioana Pascovici, mama lui Denis. "Chimioterapia i-a slăbit foarte mult organismul.

De două ori a intrat în comă. Coloana lui vertebrală produce cu greutate anticorpi. Pentru a putea pleca acasă trebuie ca, timp de o săptămână, în trei analize diferite ale sângelui, numărul de plachete (n.r. - anticorpi) să fie peste 50.000. Însă al doilea test a ieşit rău. Acum aşteptăm să se stabilizeze situaţia", ne-a spus Ioana.

Cum poate fi obţinut formularul E112

În baza acestui act, bolnavii au dreptul la tratamente medicale în orice unitate medicală din Uniunea Europeană, costurile fiind suportate în mare parte de statul român. Tratamentul este compensat numai dacă nu poate fi realizat şi în ţară. Actul trebuie eliberat de Casa de Asigurări de Sănătate, în maximum 48 de ore. (Mirela Dădăcuş, Mugur Dumitru)

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite