Păsărici în cap

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Unii au în cap gărgăuni, altora li se învârt roiuri de fluturi în ţeastă . Dacă oamenii de ştiinţă ar reuşi să elibereze vieţuitoarele care se învârt prin capetele

Unii au în cap gărgăuni, altora li se învârt roiuri de fluturi în ţeastă .

Dacă oamenii de ştiinţă ar reuşi să elibereze vieţuitoarele care se învârt prin capetele politicienilor noştri, jumătate din speciile aflate pe cale de dispariţie la nivel global ar fi salvate.

Unii au în cap gărgăuni. Ăştia sunt agresivi, aroganţi, convinşi că ţara nu mai poate de grija lor. Altora li se învârt în ţeastă roiuri de fluturi. Ei promit mătăsos ca o bătaie de aripă că aduc împărăţia binelui pe pământ cu condiţia să primească votul "stimaţilor cetăţeni". Alţii au în cap păsărici.

Mircea Geoană este cel mai reprezentativ dintre ei. Când iese omul ăsta la declaraţii în uşa partidului i se întâmplă cu toată presa de faţă. În loc să grăiască ceea ce are de comunicat naţiunii, hop, păsărica din cap deschide cioculeţul şi lumea aude uimită tot felul de cântece.

În principiu, nu ar fi nicio nenorocire. Necazul este că voliera domnului Geoană găzduieşte mai multe tipuri de păsărici care se exprimă aleator. Ba cântă o mierlă, ba un huhurez, ba un cintezoi. În acest fel, programul politic şi oferta electorală a partidului devin greu de desluşit chiar şi pentru o ureche cu antrenament muzical.
Ultima dată, păsărica l-a informat pe liderul PSD că hultanul de la Cotroceni plănuieşte să-şi dea demisia.

Auzind o asemenea grozăvie, pitpalacii din partid ar fi trebuit să intre în fibrilaţie şi să cârâie cu toţii în cor: anticipate, anticipate! Iată cum păsărica, mică, dar vitează, a dejucat planurile marelui vultur pleşuv. Săracul Băsescu! I s-au năruit cele mai secrete operaţiuni. Va trebui acum să-şi schimbe toată strategia de campanie,
să-şi convoace ayatolahii la drum de noapte pentru a salva ceea ce mai poate salva în al doisprezecelea ceas.

Straşnică lovitură. Ce n-a reuşit pesedeul cu suspendarea, reuşeşte Geoană cu păsărica. Succesul a fost atât de strălucitor, încât a trezit la viaţă în partid personaje acuzate că fac parte din preistoria PSD, precum Mitrea şi Năstase. În mod normal, respectivii ar trebui să aibă pterodactili în cap, şi nu păsărici. Cât despre Ion Iliescu, "moşul" a devenit mai tare ca niciodată.

Când a zis-o acum aproape 20 de ani pe aia cu "măi, animalule", credeam că este la apogeul carierei. Greşit. Ce turneu de înjurături a purtat nea Ilici cu neanderthalianul Leon, ba era să-i mai dea şi vreo două palme cu piciorul dacă se enerva mai tare!

Aşa că păsărica vorbitoare din capul lui Geoană e cel mai bun politician al momentului. A dejucat planurile lui Băsescu. A chemat la alegeri anticipate. I-a adus din nou la putere în partid pe Adrian Năstase, Miron Mitrea şi pe Ion Iliescu. Şi când te gândeşti că unii mai cred că fiecare pasăre pe limba ei piere.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite