Pasajul Mărăşeşti, record la nerespectarea termenelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lucrarea care contribuie la haosul general al aglomeraţiei din Bucureşti de aproape doi ani ar trebui să fie gata pe 30 iunie Începută încă din anul 2005, reabilitarea Pasajului

Lucrarea care contribuie la haosul general al aglomeraţiei din Bucureşti de aproape doi ani ar trebui să fie gata pe 30 iunie

Începută încă din anul 2005, reabilitarea Pasajului Mărăşeşti trebuia să fie gata de anul trecut. Atunci, firma de construcţii care a câştigat iniţial licitaţia a fost schimbată, iar cea din prezent "dă bice" ca să nu depăşească termenul de predare a pasajului, stabilit la sfârşitul lunii iunie.

Exemplu clar de fiasco în materie de lucrări publice: refacerea Pasajului Mărăşeşti a început cu o pauză. În plină vară, muncitorii au stat mai mult la umbră, iar şoferii bucureşteni au fost nevoiţi să facă faţă unui trafic infernal în zonă. După un an de bătaie de joc, firma care a câştigat execuţia lucrării a fost scoasă din joc, chiar dacă ea aparţinea unui fost consilier general, de pe timpul mandatului lui Traian Băsescu.

Constructorul se contrazice cu Videanu

Termenele de predare au fost schimbate de cel puţin două ori. Iniţial se vorbea de toamna anului 2005, apoi de vara anului 2006, însă termenele au rămas numai pe hârtie.

La începutul anului, Adriean Videanu dădea ca sigură data de 30 mai pentru finalizarea Pasajului Mărăşeşti. Termenul constructorului este însă 30 iunie. "Pasajul a avut o problemă de proiectare. Nu fusese luată în calcul staţia de pompare", invocă aceeaşi scuză de doi ani încoace Adriean Videanu. El adaugă că noua staţie de pompare are bazine cu o capacitate de acumulare de apă de 50.000 mc şi poate face faţă unor ploi torenţiale.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite