Pasajul Basarab blochează intrările în Carrefour Orhideea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

de pe strada Orhideelor se va face prin Calea Plevnei, în apropiere de intersecţia cu Calea Giuleşti. "şi aşa terenul respectiv va fi impracticabil odată cu apariţia pasajului, aşa că am fost

de pe strada Orhideelor se va face prin Calea Plevnei, în apropiere de intersecţia cu Calea Giuleşti. "şi aşa terenul respectiv va fi impracticabil odată cu apariţia pasajului, aşa că am fost de acord să ajutăm municipalitatea", mai spune Varfalvi, care adaugă că acest lucru se va întâmpla doar dacă despăgubirile venite de la Primăria Capitalei vor fi pe măsura "problemelor" societăţii. Conducerea Carrefour nu a putut fi contactată pe parcursul zilei de ieri. Pe lângă cei 25 de proprietari care au primit până în prezent notificări de la Primăria Municipiului Bucureşti, se află şi firma care se ocupa cu montajul instalaţiilor pentru sectorul industrial, SC Imsat SA, care, în următoarele trei luni, trebuie să-şi cureţe din ograda de pe strada Orhideelor cel puţin trei corpuri de clădiri, dintre care două sunt cu un nivel. "Bineînţeles că, într-un final, ne vom muta, dar va fi război, dacă acele despăgubiri de la primărie nu vor fi rezonabile", susţine ştefan Varfalvi.
Câţiva metri te scapă de demolare
Norocoşii din apropierea celor două locaţii vizate de valul exproprierilor din zona Pasajului Basarab sunt proprietarii unui alt complex comercial, IDM, aflat tot pe strada Orhideelor, vizavi de fosta fabrică de bere "Gambrinus". "Noi nu vom avea nicio problemă din punctul de vedere al mutării clădirii, pentru că ne încadrăm în planul de lărgire al străzii", explică Daniela Ioniţă, reprezentant contractări la SC "IDM Kennedy Group Co." SRL. Deşi sunt gard în gard cu societatea de montaj instalaţii, diferenţa de 10 metri faţă de marginea drumului scapă complexul comercial de "curăţare". Edilii Capitalei au amânat demararea lucrărilor la Pasajul Basarab, după ce, iniţial, piatra de temelie pentru organizarea şantierului trebuia pusă la începutul săptămânii acesteia. Astfel, această acţiune a fost programată pentru a doua jumătate a săptămânii, deşi conducerea municipalităţii a dat ordinul pentru începerea lucrărilor şi s-au făcut deja măsurători în zona Titulescu. Două firme care ocupă fără documente valabile o parte din terenul pe care se va ridica pasajul au început deja să-şi demoleze construcţiile. Ridicarea Pasajului Basarab va costa aproape 140 milioane de euro, fără TVA, şi se va întinde pe o perioadă de trei ani.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite