Pasagerii unui avion deturnat l-au dezarmat pe terorist

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un avion Boeing 737, al companiei Air Mauritania, care se îndrepta spre Madrid, a fost deturnat ieri de un individ înarmat cu două pistoale, imediat după ce a decolat de pe aeroportul oraşului

Un avion Boeing 737, al companiei Air Mauritania, care se îndrepta spre Madrid, a fost deturnat ieri de un individ înarmat cu două pistoale, imediat după ce a decolat de pe aeroportul oraşului Nouakchott, capitala Mauritaniei. Teroristul a cerut să fie dus în Franţa.

La început, cei 71 de pasageri, în majoritate spanioli şi mauritani, au fost luaţi prin surprindere de tipul înarmat.

Dar, la solicitarea pilotului, ei au decis că-l pot dezarma şi l-au atacat. Cel puţin 21 de pasageri au fost răniţi, între care şi o femeie însărcinată.

Mahfoud Ould Sidi Mohamed, unul dintre pasagerii care se aflau în avionul deturnat, a povestit jurnaliştilor de pe aeroportul din oraşul Las Palmas cum s-a desfăşurat prinderea infractorului.

Unul dintre piloţi, mizând pe faptul că atacatorul - de origine mauritană - nu ştie limbi străine, a anunţat în franceză că va încerca să-l răstoarne pe terorist printr-o manevră laterală. Pilotul a invitat pasagerii să nu se teamă şi le-a recomandat să se arunce asupra lui şi să-l imobilizeze. Se pare însă că cei decişi să acţioneze nu aveau experienţă şi tipul înarmat a apucat să tragă la întâmplare mai multe gloanţe, care au ricoşat şi au rănit 21 de pasageri. Trei dintre pasageri au reuşit totuşi să-l prindă de mâini şi l-au dezarmat.

Poliţia spaniolă l-a arestat pe individ chiar pe aeroportul bazei militare spaniole Gando, situată pe Insula Gran Canaria, unde avionul a aterizat de urgenţă. Pasagerii răniţi au fost duşi la spital, dar aveau răni uşoare şi nu au fost internaţi. Apoi au fost luaţi de un alt avion şi au fost transportaţi la Madrid.

Anchetatorii au precizat că teroristul dorea să ajungă în Franţa pentru că acolo are nişte rude, care au emigrat anterior. Totuşi, mărturiile lui sunt confuze, întrucât - dacă ajungea la Madrid - ar fi fost destul de simplu să treacă în Franţa, deoarece la graniţa dintre cele două ţări membre UE nu se cer formalităţi suplimentare. Purtătorul de cuvânt al poliţiei a estimat că individul are - probabil - probleme psihice.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite