Pârtie pentru perne gonflabile în Neamţ

0
Publicat:
Ultima actualizare:

>> La Piatra Neamţ se inaugurează astăzi telescaunul şi o pârtie specială pentru perne gonflabile. În ianuarie, se va deschide şi zona amenajată pentru iubitorii de schi. Pe lângă zona

>> La Piatra Neamţ se inaugurează astăzi telescaunul şi o pârtie specială pentru perne gonflabile. În ianuarie, se va deschide şi zona amenajată pentru iubitorii de schi.

Pe lângă zona turistică de la Durău, Moldova mai are în prezent o arie de agrement pentru sezonul de iarnă pe Dealul Cozla, în Piatra Neamţ. Weekendul acesta s-a inaugurat sezonul de schi şi la Braşov, singura veste proastă venind de la Sinaia, acolo unde telegondola nu funcţionează.

Pârtia pentru perne gonflabile de la Piatra Neamţ are o lungime de 600 de metri. Telescaunul, telegondola şi pârtia de schi vor fi gata la începutul anului viitor, iar amatorii de sporturi de iarnă le vor putea testa gratuit "la prima tură".

"Preţul pentru un drum cu telescaunul va fi de 5 lei, iar pentru instalaţia de tubbing (pârtia pentru perne gonflabile - n.r.) de 2 lei, dar până pe data de 28 decembrie, preţul biletelor va fi redus la jumătate", a promis primarul Gheorghe Ştefan. El a adăugat că, pe pârtia de la Cozla, se va putea schia până primăvara târziu, pentru că va exista instalaţie de zăpadă artificială. Odată cu acest eveniment, municipiul Piatra Neamţ intră în circuitul localităţilor din România care oferă servicii pentru petrecerea timpului liber în perioda de iarnă.


Start la schi în Braşov şi Cluj


În Poiana Braşov a fost inaugurat festiv, sâmbătă seara, sezonul de schi. Turiştii au avut parte de condiţii excelente pentru schiat, pentru că stratul de zăpadă a fost de 30-40 cm, iar hotelierii s-au asigurat că instalaţiile pe cablu şi nocturna pe pârtii vor funcţiona până la ora 21.00.

O zi profitabilă a fost şi pentru cei care au închiriat echipament de schi: 40-50 de lei/zi, iar o sanie putea fi închiriată cu 10 lei/zi. Cei care au vrut să admire peisajul din telegondola inaugurată în urmă cu o săptămână, la Sinaia, au avut parte însă de o surpriză neplăcută. Din cauza lipsei unui aviz, telegondola nu a funcţionat. Responsabilii nu au precizat când va putea fi folosită instalaţia.


Tot sâmbătă a fost inaugurată instalaţia de teleschi de la pârtia de pe Dealul Feleacului, situată la 7 km de Cluj. Pârtia are o lungime de 750 de metri şi porneşte chiar de lângă releul de televiziune, din vârful dealului. Pârtia beneficiază de o modernă instalaţie de teleschi, o urcare costând 3 lei. În judeţul Cluj se mai schiază la Băişoara, iar pe pârtiile de la Vânători, Mărişel şi Dângău se aşteaptă o nouă zăpadă. (Sebastian Dan/Alice Baciu)

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite