Partidele vor alegeri, dar n-au cu cine

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Filialele clujene ale partidelor trebuie să reia campania electorală, deşi alegerile generale abia s-au încheiat. În acest moment, încă nu este foarte clar pe cine vor arunca în lupta pentru fotoliul de primar

Numirea primarului municipiului Cluj-Napoca în funcţia de premier i-a luat pe nepregătite pe reprezentanţii filialelor clujene ale partidelor politice. Deşi toţi vor să îi ia locul lui Boc, niciun partid nu este pregătit pentru a-i convinge pe clujeni că au un candidat potrivit pentru funcţia de edil şef. Doar democrat-liberalii se văd câştigători.
PNL şi PSD au capul în nori
Bobocii „uninominali“ clujeni din Parlament dar şi cei realeşi, prezenţi în aceste zile la Bucureşti, au fost luaţi prin surprindere de numirea primarului municipiului Cluj-Napoca în funcţia de premier. Atât PNL cât şi PSD nu au reuşit să pună încă la bătaie un plan pentru scaunul de primar al Clujului.
Potrivit preşedintelui PNL Cluj, Marius Nicoară, „partidul este pregătit de o nouă campanie, însă nu am reuşit încă să discutăm aceste lucruri cu membrii”. Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj a adăugat că cel mai probabil vor organiza o şedinţă vineri.
În ceea ce îi priveşte pe social democraţi, Remus Lăpuşan, preşedintele PSD Cluj susţine că membrii filialei pe care o conduce nu au reuşit nici măcat să discute pe această temă. „Un partid trebuie să fie pregătit tot timpul. Suntem pregătiţi pentru alegeri, dar nu am dezbătut nimic încă. Vom stabili concret ce vom face după ce o să vedem componenţa noului Guvern”, a declarat Lăpuşan.


PD-L a ales deja un primar pentru Cluj

Atât viceprimarul Sorin Apostu cât şi Daniel Buda, preşedintele filialei clujene a Partidului Democrat-Liberal, sunt siguri că viitorul primar al municipiului Cluj-Napoca va fi tot un membru PD-L. Candidatul democrat liberalilor este nimeni altul decât  Sorin Apostu. Viceprimarul se aşteaptă şă fie validat de   Consiliului Local şi pentru ocuparea temporară a funcţiei de primar.
Daniel Buda a arătat fără niciun fel de reţinere cine va candida din partea democrat-liberalilor pentru funcţia de edil. „Îl avem pe domnul Apostu, care este foarte consacrat deja în administraţia locală”, a spus preşedintele PD-L Cluj.

Eckstein vrea să candideze

Viceprimarul Laszlo Attila  nu a comentat şansele pe care le are ca interimar la Primăria Cluj-Napoca şi nici nu ştie încă dacă va candida la alegerile anticipate. În ceea ce-l priveşte pe liderul facţiunii liberale a UDMR Cluj, Eckstein-Kovacs Peter, acesta doreşte să candideze la anticipatete pentru primăria Cluj-Napoca. Mare perdant la alegerile uninominale din 30 noiembrie, acesta a declarat că, dacă partidul îl va propune, este deschis să accepte să candideze. „Nu m-am dat niciodată la o parte de la provocări”, susţine Eckstein-Kovacs.

Favoriţi la start

PD-L/ Sorin Apostu 
PSD/ Remus Lăpuşan
PNL/ Lucia Morariu
UDMR/  Eckstein-Kovacs Peter

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite