Participanţi record la târgul „Gaudeamus”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Construcţia pavilioanelor în care se va desfăşura Târgul de Carte „Gaudeamus” a început ieri, în Piaţa Unirii. Târgul de carte organizat la Cluj de Societatea Română de Radiodifuziune, Echipa Gaudeamus şi Radio Cluj va fi deschis oficial miercuri, 1 aprilie, de la ora 12.00 în Piaţa Unirii.

În cadrul târgului ce se va desfăşura în perioada 1-5 aprilie, vor participa anul acesta un număr record de expozanţi, 55, organizatorii fiind nevoiţi să refuze câteva edituri care ar fi dorit să participe. „Este o performanţă faptul că în aceste timpuri delicate din punct de vedere economic, expozanţii au reuşit să-şi construiască bugete pentru a face o asemenea deplasare”, a declarat pentru „Adevărul” Vlad Epstein, directorul executiv al Târgului de carte „Gaudeamus”.
Acesta a menţionat că vor participa în cadrul târgului cele mai reprezentative edituri din toată ţară, fără să nominalizeze deocamdată câteva dintre acestea. Preşedintele de onoare al evenimentului va fi anul acesta cunoscutul scriitor şi om de cultură clujean Ovidiu Pecican. Unul dintre invitaţii speciali ai târgului va fi Margareta Pâslaru.
Programul de vizitare a manifestării va fi, de miercuri până sâmbătă, între orele 10.00 si 19.00, iar duminică, între orele 10.00 şi 14.00. Târgul îşi va păstra şi în acest an formatul, astfel că publicul va fi cel care va vota şi va decide destinaţia premiilor târgului. Ceremonia de decernare a premiilor ediţiei va avea loc duminică, 5 aprilie, la ora 12.00. În incinta manifestării se va organiza tradiţionalul „Coş al Târgului”, care va reuni donaţiile de carte venite atât din partea expozanţilor, cât şi a vizitatorilor.

Stand „Adevărul” la Gaudeamus


Cotidianul „Adevărul” va avea un stand în cadrul Târgului de carte „Gaudeamus” şi va expune peste 150 de volume de carte de lux, DVD-uri (colecţii de filme, biografii etc), dar şi toate titlurile care au apărut până acum în colecţia „100 de cărţi pe care trebuie să le ai în bibliotecă”, inclusiv cartea ce va apare pe 2 aprilie, „La răscruce de vânturi”, de Emily Brontë. Primele 18 cărţi din această colecţie vor costa 10,99lei/volum, iar preţul cărţilor apărute începând cu 19 martie va fi de 7,99 lei.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite