Pârtia Clăbucet, retrocedată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pârtia Clăbucet din Predeal a fost revendicată şi câştigată în instanţă de fostul proprietar al terenului. După mai bine de 10 ani de procese cu autorităţile care administrează

Pârtia Clăbucet din Predeal a fost revendicată şi câştigată în instanţă de fostul proprietar al terenului. După mai bine de 10 ani de procese cu autorităţile care administrează pârtia, Ion Codleanu, din Predeal, a avut câştig de cauză.

El a revendicat un teren de 23 ha în zona pârtiei Clăbucet din staţiunea Predeal. Iniţial, o parte din acest teren (13 ha) a fost alocat Casei Regale de Hohenzollern. Din această suprafaţă, şapte hectare reprezintă zona de plecare şi pârtia de schi din staţiune.

Sentinţa dată de Tribunalul Braşov este definitivă şi irevocabilă, iar subprefectul Szakal Andras a declarat că autorităţile locale vor încerca să găsească o soluţie de compromis pentru a-l despăgubi pe bărbat. Chiar dacă Ion Codleanu vrea să construiască pe teren o pârtie olimpică de bob, el a declarat că va accepta şi altă suprafaţă, la schimb, dar care să se preteze la construirea unor pârtii de schi.

Tribunalul din Braşov s-a mai confruntat cu astfel de procese de retrocedare. În urmă cu doi ani, un braşovean a revendicat mai multe hectare din Poiana Braşov. O parte din acestea se aflau chiar pe pârtia Bradul. La acea vreme, Primăria Braşov a rezolvat problema, proprietarul acceptând să primească bani în schimbul terenului.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite