Partenera de caviar a lui Fanel Pavalache - judecatoarea Maria Navala, judecatoarea Mihaela Rizea si procurorul Mihaela Benko ies din magistratura pe usa din dos

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Judecatoarea Maria Navala, apropiata celebrului ex-consilier Fanel Pavalache, acuzat de coruptie, a fost ieri exclusa din magistratura prin decizia Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).

Judecatoarea Maria Navala, apropiata celebrului ex-consilier Fanel Pavalache, acuzat de coruptie, a fost ieri exclusa din magistratura prin decizia Consiliului Superior al Magistraturii (CSM). Judecator sindic la Tribunalul Bucuresti, desemnat sa se ocupe de solutionarea pe fond a dosarului privind declansarea procedurii de faliment al BIR, Maria Navala este una dintre persoanele care au frecventat petrecerile cu sampanie si caviar de la vila din Snagov a lui Fanel Pavalache. Adica a celui care a fost trimis in judecata pentru ca a incercat sa obtina o spaga de 4 milioane de dolari ca sa intervina pe langa magistrati pentru a stopa falimentul BIR. Impotriva Mariei Navala, precum si a judecatoarei Cristina Negru, la momentul trimiterii in judecata a lui Pavalache, procurorii PNA au dispus disjungerea dosarului si efectuarea de cercetari sub aspectul infractiunii de luare de mita. Pierderea robei de judecator nu s-a produs insa ca urmare a implicarii Mariei Navala in scandalul de coruptie privind lichidarea judiciara a BIR - pentru care in iulie anul trecut nu a primit decat o suspendare din functie timp de sase luni -, ci pentru o fapta veche de 10 ani, ce ar fi fost comisa pe vremea cand aceasta era notar public. Maria Navala, ca notar, a autentificat niste acte privind cesionarea de parti sociale ale unei societati comerciale, iar ulterior admiterii sale in randurile judecatorilor impotriva ei a fost formulata o plangere penala pentru fals intelectual. Cercetata, judecatoarea Maria Navala a fost urmarita penal pana in anul 1999, cand a fost scoasa de sub acuzatie de catre procurorii Parchetului Curtii de Apel Bucuresti, primind in schimb o amenda administrativa. Maria Navala a fost audiata ieri de membrii CSM, prilej cu care si-a sustinut nevinovatia fata de acuzatia de fals intelectual. Dupa deliberari, cu majoritate de voturi, membrii CSM au apreciat ca judecatoarea Maria Navala nu mai indeplineste conditia bunei reputatii si au decis excluderea ei din magistratura. Dupa aflarea acestui verdict, Maria Navala a inceput sa planga pe holurile CSM-ului. Cu totul alta atitudine a avut insa procuroarea Mihaela Benko de la Parchetul Judecatoriei Brasov, data si ea afara din breasla. Aceasta a refuzat sa paraseasca sala si a cerut pur si simplu socoteala membrilor CSM pentru decizia data prin vot secret. O alta exclusa pentru proasta reputatie este judecatoarea Mihaela Aurelia Rizea de la Judecatoria Sectorului 2 Bucuresti. In timpul audierilor, aceasta s-a aparat cu strasnicie in fata criticilor, aratand ca fotografia care proba legatura ei cu sotul unei reclamante n-ar fi fost decat una facuta la un cabinet medical, pentru ca apoi sa sustina ca de fapt nu a fost "destul de clara". Despre bataia cu sotia inselata, in urma careia Rizea a fost acuzata de vatamare corporala grava, judecatoarea a precizat c-ar fi fost doar o "inscenare" si a invocat obtinerea unei achitari in acest caz. Achitarea in penal nu i-a salvat ieri insa roba.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite