Şeful FMI: Partea cea mai gravă a crizei încă nu a trecut

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Directorul Fondului Monetar Internaţional (FMI), Dominique Strauss-Kahn, a afirmat astăzi că partea cea mai dură a crizei încă nu a trecut, în contextul în care miniştrii de finanţe ai G8, grupul celor mai industrializate state, au salutat "stabilizarea" economiei mondiale, cerând însă "prudenţă" în faţa riscurilor încă prezente, relatează Reuters.

"Poziţia G8 este că începem să vedem anumite semne de îmbunătăţire, dar trebuie să rămânem prudenţi", a spus Strauss-Kahn, în cadrul unei vizite în Kazahstan.

Declaraţia şefului Fondului Monetar Internaţional (FMI) vine în contextul în care miniştrii au ales să încheie întrunirea din Lecce, în Italia, într-o notă prudentă, în ciuda înmulţirii semnalelor legate de îmbunătăţirea stării economiei mondiale.

În documentul final, responsabilii statelor membre G8 au precizat că, "în ciuda anticipării unei creşteri a producţiei, şomajul s-ar putea accentua în continuare".

Miniştrii de finanţe au estimat că trebuie început lucrul pentru redactarea unor "strategii de ieşire din criză", menite a elimina o parte din măsurile excepţionale instituite pentru a susţine activitatea economică.

"Aceste strategii, care vor fi diferite de la stat la stat, sunt esenţiale pentru asigurarea unei reveniri pe termen lung", reiese din declaraţia comună a miniştrilor G8.

Pe termen scurt, miniştrii de finanţe ai statelor membre G8 au căzut de acord că trebuie să susţină în continuare economia şi relansarea creditării.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite