Parlamentarii italieni nu refuză şedinţele cu droguri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Descoperirea, făcută de o echipă a postului de televiziune Italia 1, a provocat un imens scandal

acestei afirmaţii, rezultatele analizelor prelevate pe ascuns, de la 50 de demnitari, fiind relevante în acest sens. Gluma jurnaliştilor s-a transformat într-un scandal de proporţii.
Un reporter al cunoscutului program satiric "Hienele", difuzat de Italia 1, un post de televiziune deţinut de fostul premier Silvio Berlusconi, a abordat 50 de parlamentari pretinzând că face un reportaj despre proiectul de buget pe anul viitor. În pauzele din timpul interviurilor, o asistentă, care, chipurile, se ocupa de machiaj, le-a tamponat fruntea cu un produs care era, de fapt, un test chimic menit să releve prezenţa stupefiantelor în transpiraţie.
Testul a demonstrat că 12 dintre parlamentari consumaseră, în ultimele 36 de ore, canabis, iar patru cocaină. Numele celor 16 politicieni nu au fost date publicităţii.
Furie şi satisfacţie printre politicieni
Reacţiile politicienilor au fost diverse, de la satisfacţie la furie. "Personal, nu apreciez acest mod de a pătrunde în viaţa privată, dar rezultatele testelor par să confirme ceea se crede, în mare măsură, că mulţi parlamentari consumă droguri", a declarat ministrul solidarităţii sociale, Paolo Ferrero. Paolo Cento, un reprezentant al partidului ecologist "Verzii", care este în favoarea dezincriminării folosirii drogurilor, a denunţat "ipocrizia unei părţi a lumii politice care votează legi înrobitoare prizând cocaină".
Daniele Capezzone, lider al Partidului Radical, care a dus o amplă campanie pentru legalizarea canabisului, a spus că nu este surprins de rezultatele testelor. Emisiunea "Hienele" este binecunoscută pentru farse care pun în încurcătură multe figuri marcante ale vieţii publice italiene.

Incidente similare
Scandalul nu este singular. Anul trecut, televiziunea germană relata că s-au depistat urme de cocaină în toaletele Parlamentului European, cantităţile găsite indicând folosirea regulată a acestui drog. Din cele 46 de mostre prelevate vara trecută din clădirile A-H ale sediului legislativului european de la Bruxelles, 41 au conţinut urme de cocaină. Europarlamentarii s-au scuzat atunci că vastul complex al PE este larg accesibil vizitatorilor. În urmă cu şase ani, ziariştii au găsit urme de cocaină şi în sediul parlamentului german.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite