Parlamentarii "Partidului Animalelor"şi-au prezentat programul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Previziunile scriitorului George Orwell încep să prindă viaţă în Olanda

În faimoasa povestire satirică "Ferma animalelor", George Orwell îşi imagina o revoltă a necuvântătoarelor faţă de un stăpân hain. şi de data aceasta, imaginaţia scriitoricească pare a fi precedat realităţile vieţii cotidiene. Pentru prima dată în istorie, o grupare intitulată chiar "Partidul Animalelor" şi-a trimis doi reprezentanţi (mai bine zis reprezentante) în parlamentul unei ţări Olanda -, una dintre deputate, Marianne Thieme, explicând pe larg cum va încerca să convingă viitorul guvern olandez să adopte o politică prietenoasă faţă de lumea dobitoacelor.
Rolul de pionierat al Olandei în asemenea domenii, cum ar fi căsătoriile între homosexuali sau fumatul la liber al marijuanei, nu se dezminte nici de data aceasta.
Castrarea şi îndoparea trebuie interzise
"În societatea noastră se simte lipsa compasiunii. Animalele sunt vieţuitoare inocente pe care, din păcate, le tratăm ca şi cum ar fi nişte obiecte. Acesta nu e un comportament demn de fiinţele umane", afirmă ea. Ca atare, manifestul partidului susţine că protecţia animalelor nu trebuie să depindă de actualele criterii ale pieţei. Se cere, astfel, să se pună capăt practicilor "barbare", cum ar fi castrarea animalelor ori îngrăşarea cu forţa (îndoparea) păsărilor. Cu alte cuvinte, în acest din urmă caz, amatorii trebuie să-şi ia adio de la "pat

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite