Pariurile au devenit hobby-ul multor orădeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comunitatea pariorilor se lărgeşte puţin câte puţin în oraş

Jucătorii care câştigă de mai multe ori pot dezvolta o anume dependenţă.

Tineri sau bătrâni, în special din clasa de mijloc, au fost cuceriţi de pariuri şi în urbea de pe Crişul Repede. „Sunt puţini clienţi care pariază pentru bani”, spune Darius Pogan, managerul unei agenţii de pariuri din Oradea. Majoritatea pariază din hobby, iar o parte din suma câştigată o investesc tot în pariuri. În ultimii şase ani, s-a format o categorie de pariori pasionaţi, care vin zilnic la agenţia de pariuri pentru a urmări rezultatele, evoluţia unor echipe sau chiar competiţii în direct. Domeniul preferat este cel la care se pricep cel mai bine.

Aşa se face că majoritatea pariorilor orădeni preferă fotbalul. „Clienţii pariază pe ce cunosc şi pe ce există în momentul respectiv”, precizează Darius Pogan. Din această cauză, vara este un sezon aproape mort pentru acest sector, în schimb iarna se pariază mult. Din acelaşi motiv, se pariază mai mult pe echipe de fotbal româneşti.

Agenţiile de pariuri oferă posibilitatea pariorilor să aleagă între diferite sporturi şi loto în străinătate. „Clienţii pot alege meciuri de fotbal, dar şi curse de câini pe care le urmăresc în direct sau lotto”, spune Alina Andor, casieră la o agenţie de pariuri. Lucrează de un an în domeniu şi a remarcat că are câţiva clienţi împătimiţi, care vin zilnic pentru a urmări rezultate şi pentru a paria.

Unii pariază prin SMS dacă nu pot trece pe la agenţie. Câştigă cei care joacă în cunoştinţă de cauză deoarece norocul începătorului nu este de lungă durată. Are clienţi care au câştigat sume de până la 3000 lei. Îşi încearcă norocul la pariuri şi cei care nu o duc bine financiar şi speră că aşa vor rezolva problema banilor pe moment. De cele mai multe ori nu se întâmplă aşa. Clienţii au posibilitatea să îşi încerce norocul şi la loteriile din străinătate, iar mediatizarea câştigătorilor îi stimulează pe pariori.

Cristi a descoperit jocurile pe aparate mecanice în timpul liceului. A devenit împătimit după ce a constatat cât de uşor se pot câştiga banii pentru care în mod normal ar fi trebuit  să muncească o lună întreagă. Între timp patima s-a extins la ruletă şi la pariuri. Nu câştigă de fiecare dată, dar nu se poate abţine. „În perioadele de câştig e extraordinar. Când nu am noroc, se întâmplă să trăiesc o vreme din împrumuturi”, spune tânărul. Pe timp de secetă, fără câştiguri, se întâmplă ca prietenii care l-au împrumutat cu bani să nu îi mai răspundă la apeluri, intuind că le va cere din nou bani pe care îi va returna cu întârziere. Dar a ajuns să îi înţeleagă şi nu se mai supără pe ei.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite