Părinţii unuia dintre bebeluşii morţi: „Nici nu se mai cunoaşte că a fost un copil!”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Părinţii unuia dintre micuţii morţi în tragedia de la Maternitatea Giuleşti au povestit pentru „Adevărul” prin ce clipe de coşmar au trecut.

Stelian şi Mădălina Păuna şi-au dorit mult acest prim copil. Au împrumutat bani de la patronul la care lucrează Stelian, de la mama Mădălinei şi alte rude, ca să aibă pentru naştere: „Cam 3.000 de lei am cheltuit cu totul, cu drumurile, cu tot... Bani împrumutaţi”.

Tânărul se fâstâceşte şi tace când este întrebat dacă i-a dat bani medicului. Povesteşte, însă, că Mădălina le-a pus mereu bani în buzunare asistentelor: „Câte 5 lei, 10, 20 de lei, la fiecare tratament, după cum era cazul...”. Ca să intre la terapie, să-şi vadă copiii, toate mămicile dădeau cel puţin 2 lei.

Stelian Păuna şi-a văzut fetiţa doar câteva secunde, la puţin timp după naştere. Miercuri seara, o doctoriţă de la camera de gardă de la Giuleşti i-a comunicat oficial că micuţa Georgeta Mihaela a murit. La Institutul Naţional de Medicină Legală, o femeie l-a întrebat dacă vrea s-o vadă pentru ultima oară, dar l-a sfătuit să n-o facă: „Eu vi-l arăt, dar e mai bine să nu-l vedeţi. Nici nu se mai cunoaşte că a fost un copil! E făcut praf! Nu se mai înţelege nimic!”.

CITIŢI MÂINE ÎN ADEVĂRUL UN ARTICOL DESPRE DRAMA FAMILEI PĂUNA

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite