Părinţii fraţilor arşi de vii la Livorno, arestaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Neglijenţă, abandonul minorilor cu handicap, incendiu din culpă, acestea sunt acuzaţiile formulate de procurorii italieni împotriva a patru români Părinţii celor patru copii de etnie

Neglijenţă, abandonul minorilor cu handicap, incendiu din culpă, acestea sunt acuzaţiile formulate de procurorii italieni împotriva a patru români

Părinţii celor patru copii de etnie romă arşi de vii, vineri noaptea, în tabăra de nomazi de la periferia oraşului Livorno, au fost transferaţi din arestul poliţiei la închisoare. Copiii sunt Eva, 11 ani, Danchiu, 8 ani, Lenuca, 6 ani, şi Mengi, 4 ani. Doi dintre ei erau surdomuţi.

Familia venise în Italia de la Braşov. Potrivit anchetatorilor, incendiul s-a dezvoltat în interiorul barăcii în care au fost carbonizaţi.Copiii ar fi fost abandonaţi în baraca plină de fum, părinţii fugind de la locul faptei. Pentru infracţiunea de care sunt acuzaţi cei patru, legea italiană prevede o pedeapsă cu închisoarea până la opt ani. Potrivit procurorilor, incendiul a început în interiorul barăcii şi părinţii au comis o serie de neglijenţe grave în supravegherea copiilor.

Nenorocirea s-a întâmplat la periferia industrială a oraşului Livorno. Pompierii au primit un apel care semnala un incendiu, dar, când au ajuns, au găsit baraca din lemn şi plastic învăluită în flăcări.

Aşa au descoperit corpurile carbonizate ale copiilor: trei băieţi şi o fată, doi dintre ei surdomuţi. În momentul izbucnirii focului, în baracă se aflau şi adulţi. Mai multe persoane au declarat că aceştia au fost văzuţi în timp ce încercau să fugă de la locul incendiului, baraca fiind în flăcări.

Sora micuţilor morţi, însărcinată

Mengi Clobotar şi soţia Uca sunt părinţii a trei dintre copiii-victime. Mai au un copil, Maria. Are 11 ani şi e deja însărcinată, dezvăluie Victor, soţul său. Au venit împreună de la Pisa, de îndată ce au aflat de tragedie. "Suntem siguri că aceste două persoane care se îndepărtau de la locul faptei sunt părinţii unora dintre copiii morţi în flăcări", a spus imediat după incident Antonio Giaconi, procurorul care se ocupă de acest caz.

Primarul din Livorno a declarat doliu în oraş, în ziua înmormântării celor patru micuţi, şi a anulat sărbătoarea tradiţională care se pregătea pentru sâmbătă seară. Preşedintele Consiliului de Miniştri, Romano Prodi, a cerut să fie informat personal asupra derulării anchetei. Astăzi va avea loc autopsia celor patru cadavre.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite