Parfumul Micului Paris învăluie Circul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

100 de artişti vor recrea atmosfera Bucureştiului de odinioară

"Micul Paris": musical românesc cu parfum de capitală europeană. Premiera la Circ&Variete Globus, pe 23 decembrie, ora 21,30. Nostalgie, aer romantic, teatru asezonat cu muzică, un antidot pentru serile triste şi înceţoşate în care nu găseşti nimic mai bun de făcut decât să te uiţi la televizor.
"Micul Paris" transformă spectatorii în personaje. După o reţetă deja verificată, spectacolul va începe chiar din foaier, unde atmosfera Bucureştiului de odinioară va fi recondiţionată prin imagini cu terase şi restaurante celebre. Publicul va intra în sală direct pe Calea Victoriei, la spectacolele lui Tănase de la Cărăbuş şi alături de marii artişti de la Capşa. Fiecare alveolă din foaier va fi amenajată în stilul unei celebre terase din perioada interbelică, iar pereţii, îmbrăcaţi cu decoruri specifice. În sala de spectacol, fotoliile şi mesele cu lumină de atmosferă intimă vor da "amprenta" franţuzească a celebrelor cabarete pariziene. "Micul Paris" este un spectacol pasional unde se va cânta şi dansa tango şi vals, cancan şi step, dar şi pe muzică ţigănească. Florărese, băieţi cu ziare, doamne şi domni eleganţi vor ieşi la "şosea".
100 de artişti, 300 de costume
Atmosfera de cabaret parizian se va întrepătrunde cu stilul spectacolelor de pe Broadway. Edith Piaf, Fred Astaire, Josephine Baker, Constantin Tănase, Jean Moscopol şi Maria Tănase sunt doar câteva personaje care vor întreţine magia de pe scenă. Pe acest fond va fi recreată povestea de dragoste dintre Cristian Vasile şi ţiganca Zaraza. Alături de trupa de dans Platinium, formată din 40 de profesionişti, fete şi băieţi, se vor afla şi dansatoarele topless, coborâte parcă din cabaretele pariziene. Ritmul înflăcărat va fi menţinut de orchestra de estradă Cardinal, condusă de Gabriel Popescu, şi taraful Ciuleandra, condus de George Pătraşcu.
O desfăşurare solidă de forţe, menită să creeze un show total. Regia şi scenariul îi aparţin Brânduşei Novac, aceasta ocupându-se, în paralel, de designul luminilor şi coregrafia personajelor principale. Scenografia va fi un cadru în care se vor mişca peste 100 de artişti pentru care s-au creat mai mult de 300 de costume.
Temişan şi Monica Davidescu, tot împreună
În distribuţia spectacolului se regăsesc nume cunoscute. Aurelian Temişan n-o va scăpa din ochi nici de această dată pe partenera sa, Monica Davidescu. Alături de ei se vor mai afla Maria Buză, Silviu Biriş, Mihai Ciucă, Liana Lungu, Dana Duru, Cătălin Cocheş, Adriana Novac, Paul Maiorescu şi trupa de dans Platinium. Spectacolul se va ţine în fiecare sâmbătă, de la ora 21,30, la Circ&Variete Globus.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite