"Parcurile viitorului" au ajuns la Piteşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deşi fiecare parc va avea specificul său, elementele comune tuturor vor fi apa şi energiile alternative. Cunoscuta zonă "Expo Parc", din Piteşti, va fi reamenajată în cadrul proiectului

Deşi fiecare parc va avea specificul său, elementele comune tuturor vor fi apa şi energiile alternative. Cunoscuta zonă "Expo Parc", din Piteşti, va fi reamenajată în cadrul proiectului "Parcurile viitorului".


Lucrările de abilitare au început în prezenţa primarului oraşului, Tudor Pendiuc, şi a reprezentanţilor companiei Petrom, firma care finanţează proiectul.
Parcul va beneficia de îmbunătăţirile arhitecturale şi peisagistice propuse de Ana-Maria şi Alexandru Crişan, doi tineri arhitecţi, câştigători ai concursului de proiecte desfăşurat în această vară.

Fiecare parc, cu design diferit

Scopul acţiunii este transformarea zonei verzi într-un parc la standarde europene.
"Fiecare parc pe care îl vom reamenaja va fi deosebit în felul lui, în funcţie de specificul local. Parcul din Piteşti va arăta ca o expoziţie de plante, sub fiecare dintre ele existând o plăcuţă cu denumirea, ca în grădinile botanice. Vor exista, de asemenea, specii de plante care înfloresc iarna. Elementele centrale vor fi reprezentate de apă şi de utilizarea energiilor alternative", a dezvăluit Mona Nicolici, CSR Communication Manager la Petrom.

Parcuri cu specific local

Iniţiativa de reamenajare a acestui parc face parte din programul de responsabilizare socială "Respect pentru viitor". Tudor Pendiuc a povestit că a primit solicitări şi din partea altor societăţi comerciale, care vor să se implice în reamenajarea unor parcuri din municipiu. "Intenţionăm să finalizăm lucrările în Eco Parcul din Piteşti până la sfârşitul lunii noiembrie. Următorul parc pe care îl vom reabilita va fi în Moineşti, proiectul de reamenajare a acestuia fiind unul deosebit", a adăugat Mona Nicolici.

Cinci noi parcuri, în România

În total, prin proiectul "Parcurile Viitorului" vor fi reamenajate, la standarde europene, cinci parcuri publice din România, în spiritul protecţiei mediului şi al utilizării energiilor regenerabile.
Până la sfârşitul anului 2007, vor fi reamenajate parcurile din Bucureşti, Piteşti şi Moineşti, urmând ca în 2008 proiectul să fie lansat la Târgovişte şi în Timişoara. (Francisca M. Catană)

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite