Parcul pentru câini, o oportunitate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aşa cum v-am promis în numărul trecut, continui astăzi cu paşii pentru realizarea unui parc pentru câini. Rămăseserăm la alegerea locului ideal şi la politica de lobby dusă de către

Aşa cum v-am promis în numărul trecut, continui astăzi cu paşii pentru realizarea unui parc pentru câini.
Rămăseserăm la alegerea locului ideal şi la politica de lobby dusă de către asociaţia în care v-aţi constituit în calitate de proprietari de câini versus autorităţi locale.

Pentru a creşte interesul comunităţii locale faţă de realizarea unui astfel de parc, va trebui să identificaţi avantajele sociale şi financiare. Prezenţa unui astfel de parc poate dezvolta oportunităţi comerciale şi, implicit, locuri de muncă ce nu necesită calificări deosebite, motiv pentru care pensionarii ar face faţă cu mare succes într-o atfel de organizaţie.

Formarea unui grup de persoane care să asigure o bună comunicare pe principiile "relaţiilor publice" este vitală, acest grup putând fi implicat în organizarea de evenimente educaţionale, competiţionale şi chiar cu caracter informativ cu referire la comportamentul, dresarea, adopţia, asistenţa medicală şi chiar sterilizarea animalelor.

Mottoul trebuie să fie "Fii astăzi un bun vecin şi evită conflictele în viitor"!

Dacă aţi depăşit faza de identificare şi repartizare a unei suprafeţe care va constitui baza viitorului parc, pasul următor trebuie să fie împrejmuirea suprafeţei cu un gard adaptat prezenţei câinilor, amenajarea coşurilor de gunoi şi chiar identificarea resurselor financiare pentru construcţia şi întreţinerea locului de joacă pentru câini.

Obligatoriu vor fi stabilite reguli de utilizare şi întreţinere a parcului, a căror implementare va fi verificată de preferat de către voluntari permanenţi.

Menţinerea curăţeniei în parc va fi factorul determinant pentru relaţia cu cetăţenii din vecinătate, motiv pentru care obligativitatea punguţelor speciale pentru ridicarea excrementelor câinilor şi depozitarea acestora în coşuri special amenajate este esenţială.

Dacă acest regulament va fi transpus într-o hotărâre a consiliului local de care aparţine parcul, va fi mai bine şi mai sigur pentru garantarea acestui concept.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite