Parcul Copiilor, fără jocuri pentru cei mici

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentanţii primăriei trebuie să modernizeze acum parcul din fonduri proprii. Acestea ajung doar pentru alei şi spaţiul verde.

Consiliul Local Timişoara a aprobat, în 2007, un proiect de hotărâre prin care municipalitatea urma să se asocieze cu o firmă privată pentru reabilitarea Parcului Copiilor. Prefectura a atacat hotărârea în instanţă şi a câştigat.
„Parcul va rămâne al timişorenilor. Nu va fi concesionat unei firme pe 25 de ani, cu deţinere de 51 la sută, aşa cum prevedea decizia locală. În plus, nu se pierd aproximativ 10.000 de metri pătraţi aşa cum riscam”, a spus prefectul Ovidiu Drăgănescu. De partea cealaltă, viceprimarul Adrian Orza, consideră acţiunea prefectului ca una în interes personal. „Domnul prefect locuieşte în zonă şi îl deranjează zgomotul copiilor. Luni ne vom întâlni şi vom stabili ce vom face exact. Vom reface doar aleile şi spaţiul verde”, a spus Adrian Orza.

Timişorenii vor trenuleţul

Părinţii şi bunicii copiilor care nu se pot bucura de parc s-au săturat ca micuţii lor să sufere din cauza conflictelor locale. „Normal, ar trebui să se refacă măcar cum a fost înainte. În zona centrală nu ai unde să mergi cu copilul la un loc de joacă. Trenuleţul era atât de frumos”, a spus una dintre mame, Angela Danciu.
O altă timişoreancă aşteaptă să se facă ceva şi neapărat cu locuri de joacă. „Când erau copiii mei mici era atât de frumos. Obligatoriu să refacă trenuleţul”, a spus Maria Sabou. Timişorenii s-au săturat să vadă betoane şi vor cât mai mult spaţiu verde şi locuri de joacă pentru copii. „Unde să te duci? Peste tot e beton. Înainte era aşa frumos cu locomotiva”, a spus şi Dumitru Bodea.

Plictiseală
Părinţii copiilor s-au săturat de conflictele din administraţie

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite