Parcul Bordei, la schimb cu depoul Victoriei?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Omul de afaceri Costică Constanda, proprietarul controversatului teren din Parcul Bordei, a început, ieri, negocierile cu edilul Capitalei, Adriean Videanu Municipalitatea caută soluţii

Omul de afaceri Costică Constanda, proprietarul controversatului teren din Parcul Bordei, a început, ieri, negocierile cu edilul Capitalei, Adriean Videanu

Municipalitatea caută soluţii pentru salvarea celor 3,3 hectare din Parcul Bordei, care ar putea ajunge cartier de vile. Încă de la începerea scandalului în dosarul "Bordei", din 2003, au fost vehiculate mai multe soluţii pentru un eventual troc între Primăria Capitalei şi deţinătorul terenului din zona Floreasca. Surse din Primăria Capitalei spun că cea mai realizabilă variantă ar fi schimbul cu cel mai vechi depou de tramvaie din Bucureşti, Victoriei.

Prima soluţie pusă de către municipalitate pe masa negocierilor a fost Satul Francez, cartierul rezidenţial din Băneasa, în schimbul Parcului Bordei. După ce au realizat că Primăria Capitalei ar pierde astfel o sursă de venit prea bună, iar despăgubirea în bani a lui Constanda ar fi şi ea prea costisitoare, a apărut o ultimă variantă.

Este vorba despre depoul de tramvaie Victoriei, situat în spatele guvernului, pe care municipalitatea l-ar da în locul celor 3,3 hectare din Parcul Bordei. "Hotărârea instanţei îmi dă voie să construiesc pe terenul meu. Dacă vrea să facă parc la depoul RATB, primăria poate să o facă, chiar în cuantumul sumei pe care mi-o datorează", a spus omul de afaceri după ce a discutat ieri cu Adriean Videanu.

Nici şeful depoului de tramvaie Victoriei, Valentin Culea, nu s-a arătat încântat de alternativă. "După ce că se tot lucrează şi abia avem unde să ţinem tramvaiele, unde să ne mai ducem de aici? Nici măcar în Bucureştii Noi, că şi acolo este închis", a spus Culea.

Constanda s-a ascuns în Biroul Juridic

Ieri, după încheierea şedinţei Consiliului General, Costică Constanda era aşteptat la o întâlnire informală cu edilul-şef Adriean Videanu. La vederea reporterilor şi a camerelor de televiziune, omul de afaceri a zăbovit mai bine de o jumătate de oră în biroul Direcţiei Juridice din Primăria Capitalei. Într-un final, el a ieşit în mare viteză şi s-a îndreptat spre cabinetul lui Videanu. "Acum discut cu primarul. Nu am nimic de declarat", a spus Constanda în timp ce făcea slalom printre reporteri, către cabinetul primarului general.

Discuţia dintre cei doi s-a desfăşurat în prezenţa unuia dintre avocaţii omului de afaceri. "Nu am ajuns încă la nicio înţelegere, dar sunt preocupat de identificarea unei variante alternative la zona Bordei, în care proprietarul a obţinut, prin hotărâre judecătorească, dreptul de a construi pe o suprafaţă de teren mai mare decât cea prevăzută în Planul Urbanistic Zonal", a declarat primarul general la sfârşitul întrevederii. Ulterior discuţiei cu Constanda, în cabinetul primarului a mai venit şi arhitectul-şef al Capitalei, Adrian Bold, de a cărui semnătură depind construcţiile din Bucureşti.

Partidul Verde atacă dispoziţiile lui Băsescu

Tribunalul Bucureşti a primit ieri o acţiune pentru anularea deciziilor 1.324 şi 1.325 (cele care îl împroprietăresc pe Constanda - n.r.) emise de fostul primar al Capitalei, Traian Băsescu. Ele au fost depuse de Partidul Verde care solicită şi suspendarea provizorie a deciziei Curţii de Apel Bucureşti, cu privire la modificarea Planului Urbanistic Zonal şi plata penalităţilor.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite