Parcul Bordei este pe cale să devină cartier de vile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Proprietarul terenului, Costel Costanda, a vândut deja 5.000 mp unor ucraineni Arhitecţii, primarul Capitalei, Adriean Videanu, şi omul de afaceri Costel Costanda s-au întâlnit ieri pentru

Proprietarul terenului, Costel Costanda, a vândut deja 5.000 mp unor ucraineni

Arhitecţii, primarul Capitalei, Adriean Videanu, şi omul de afaceri Costel Costanda s-au întâlnit ieri pentru a discuta problema terenului de 33.000 mp, din Parcul Bordei. Aflată în proprietatea lui Costanda, suprafaţa respectivă, situată pe malul Lacului Floreasca din Bucureşti, a ajuns de multe ori mărul discordiei dintre autorităţi. După mai multe discuţii, soluţia agreată de primarul Adriean Videanu ar fi schimbul de terenuri.

Parc sau cartier rezidenţial? Aceasta este dilema autorităţilor locale în ceea ce priveşte zona Bordei din cartierul Floreasca. Teoretic, nimeni nu are cu ce să-l împiedice pe proprietarul unui teren să facă ce vrea cu el. Însă în situaţia de faţă, este vorba de un spaţiu verde, unul dintre puţinele parcuri din Capitală. De aceea municipalitatea se lasă greu pentru avizarea vreunei construcţii pe acel teren. "Cea mai păguboasă variantă ar fi despăgubirea. Dar dacă noi îi dăm 80 de milioane de euro lui Costanda, va veni Curtea de Conturi să ne întrebe ce facem noi cu un parc aşa de scump, când cu banii ăştia facem 10 parcuri", a declarat Videanu la întâlnirea cu arhitecţii. La fel de păguboasă este considerată de primarul general şi construirea pe terenul din Bordei.

Costanda vinde, ucrainenii construiesc

Proprietarul terenului a vândut recent 5.000 mp din zona verde Bordei. Surse municipale spun că terenul ar fi fost cumpărat de nişte ucraineni. "Pe cei 5.000 de metri se poate construi oricând, pentru că legea permite un grad de ocupare de 15%, iar terenul vândut este sub procentul respectiv", spune primarul Videanu. Omul de afaceri Costel Costanda recunoaşte că a vândut porţiunea din teren, iar aceasta se află pe latura din strada Turgheniev, la jumătatea drumului dintre reşedinţa lui Traian Băsescu şi strada Eliade. Dar construcţia vilelor în zonă va avea o opoziţie puternică. "Dacă se încearcă schimbarea încadrării spaţiului respectiv, eu voi bloca acţiunea în instanţă", spune primarul sectorului 1, Andrei Chiliman, cel care s-a opus permanent distrugerii Parcului Bordei.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite