Parcare subterană

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria Satu Mare a început ieri procedura de licitaţie pentru construcţia primei parcări subterane din oraş. Firmele interesate pot cumpăra caietul de sarcini până în 14 octombrie.

Primăria Satu Mare a început ieri procedura de licitaţie pentru construcţia primei parcări subterane din oraş. Firmele interesate pot cumpăra caietul de sarcini până în 14 octombrie. Parcarea va fi situată în Piaţa Libertăţii şi va avea 520 de locuri, pe două niveluri.

O parte a locurilor de parcare va fi închiriată instituţiilor, unităţilor economice şi sătmărenilor care au domiciliul în zonă, iar restul, vor fi parcări publice cu plată. Parcarea va fi administrată pe o perioadă de 49 de ani de o firmă spaniolă. Valoarea investiţiei este de opt milioane de euro, sumă suportată de aceeaşi firmă.

"Zona unde va fi construită parcarea se va schimba radical. Vom avea mai multe spaţii pietonale, iar toate parcările din zonă vor dispărea. Prin acest proiect, dorim să fluidizăm traficul. Într-o zi în Satu Mare circulă peste 40.000 de maşini. Dacă ar fi să calculăm spaţiul ocupat de acestea, el se ridică la 15 hectare. Sperăm ca în acest fel să scăpăm de aglomeraţie", a declarat primarul Iuliu Ilyes.

Acum, în zona centrală, cea mai aglomerată din oraş, sunt amenajate doar 2.000 de locuri de parcăre cu plată, iar maşinile sunt parcate şi de-o parte şi de alta a şoselei, indiferent dacă este permis sau nu.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite