Parc "high-tech" pe un teren viran

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Parcul Adolescenţei din Timişoara, aflat în paragină, va fi reamenajat Zona lăsată în paragină va beneficia de investiţii de 400.000 de euro. Amenajarea include montarea unor sisteme

Parcul Adolescenţei din Timişoara, aflat în paragină, va fi reamenajat

Zona lăsată în paragină va beneficia de investiţii de 400.000 de euro. Amenajarea include montarea unor sisteme alternative de producere a energiei.

Terenul viran de altă dată, care numai a parc nu arată, va deveni în curând un loc special pentru plimbări, relaxare în timpul liber, dar şi cu locaţii pentru activităţile sportive. Proiectul este rezultatul unui parteneriat public-privat, iar costurile investiţiei sunt de aproximativ 400.000 de euro.

"Parcul Viitorului"

Primăria Timişoara a stabilit ca Parcul Adolescenţei să fie cel care va beneficia de investiţia privată pentru că se află într-o zonă intens populată.

"Aproape de parc sunt două şcoli generale şi un liceu, sunt mulţi tineri care nu au avut până acum un loc de recreere adecvat. Este şi o zonă de blocuri, locatarii de aici vor avea un parc frumos unde pot ieşi la plimbare", a spus primarul Timişoarei, Gheorghe Ciuhandu.

Energie "verde" pentru iluminat

Amenajarea parcului prevede şi montarea unor sisteme alternative de producere a energiei electrice. O parte a perimetrului de peste un hectar va fi iluminată de energia produsă de câteva panouri solare şi de sistemele eoliene care vor fi montate în diferite locaţii.

"Vrem să încurajăm oamenii să se gândească la viitor, la poluarea excesivă. Un parc care respectă cât mai mult legile naturii e un exemplu pentru toţi cei care vor să protejeze cât mai mult mediul înconjurător", a spus Mirela Cârstea, tânara studentă după al cărei proiect se va amenaja Parcul Adolescenţei.

"Am auzit că există sisteme pentru vânt sau pentru soare cu care se poate produce curent, suntem curioşi să vedem şi noi cum o să fie", a spus unul din localnicii din zonă.

Lacuri şi dealuri în locul buruienilor

Proiectul prevede construirea a două terenuri de sport - unul pentru minifotbal, baschet şi handbal, iar celălalt este destinat iubitorilor de skateboard

Parcul va avea două lacuri de mici dimensiuni, care vor comunica printr-un pod de lemn

Băncile care vor fi amplasate sunt făcute numai din lemn, urmând un model londonez

În fază finală, parcul va conţine elemente de relief în miniatură, create special pentru a fi escaladate de cei mici în miniexcursiile lor

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite