Parc ecologic, premieră pentru locuitorii Clujului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un parc vechi şi plin de gunoaie a fost transformat într-un loc de joacă modern Mai mulţi voluntari din Cluj-Napoca au amenajat primul loc de joacă ecologic din oraş, folosind numai

Un parc vechi şi plin de gunoaie a fost transformat într-un loc de joacă modern

Mai mulţi voluntari din Cluj-Napoca au amenajat primul loc de joacă ecologic din oraş, folosind numai materiale reciclabile.

Imaginea unui părculeţ vechi, părăsit şi plin de gunoaie a fost înlocuită la sfârşitul săptămânii trecute cu cea a unui loc de joacă modern, realizat cu ajutorul materialelor reciclabile. Zeci de părinţi din oraş au asistat încântaţi la inaugurarea Parcului Eco, singurul spaţiu ecologic din Cluj-Napoca destinat copiilor.

Construit de voluntari

Spaţiul ecologic destinat micuţilor a fost construit în faţa Şcolii Internaţionale din Cluj-Napoca de către conducerea instituţiei împreună cu Fundaţia "Happy Kids". Amenajarea acestuia a fost realizată însă de voluntari, care au lucrat timp de mai bine de o lună la modernizarea primului loc de joacă ecologic din oraş.

Unul dintre voluntarii care au muncit la acest proiect a fost însuşi directorul instituţiei, Nicolae Ciorcea. "Am lucrat cot la cot cu oamenii, fac parte din acest proiect. Staţi de vorbă chiar cu un voluntar", declară încântat directorul.

De asemenea, alături de Nicolae Ciorcea au lucrat şi alte cadre didactice ale Şcolii Internaţionale, împreună cu alţi locuitori din vecinătate. Elementele cu care este dotat noul loc de joacă sunt compuse în totalitate din obiecte ecologice sau improvizate.

De exemplu, pentru suportul unui balansoar s-a folosit un arc de maşină recondiţionat, iar "scaunele" leagănelor sunt formate din cauciucuri noi. Pentru părţile solide ale tuturor obiectelor ce formează Parcul Eco s-a folosit un lemn tratat special, pentru a oferi mai multă siguranţă copiilor. "E un lemn special, care protejează copiii de aşchii", ne-a spus directorul şcolii. Spaţiul de joacă dispune de un tobogan, leagăne, balansoare şi un panou pentru căţărat.

În ceea ce priveşte costurile pentru acest proiect, investiţia necesară amenajării parcului ecologic a fost de 10.000 de euro.

Păreri contrare

Nu toţi locatarii au fost mulţumiţi de noul loc de joacă. Luminiţa Bârsan, o mamă prezentă la inaugurarea parcului, şi-a arătat nemulţumirea faţă de mai multe aspecte ce privesc igiena şi siguranţa. "Cauciucurile hinţilor nu prezintă siguranţă, plus că aceşti copii se murdăresc atunci când se urcă pe ele", spunea nemulţumită femeia. În replică, directorul Școlii Internaţionale a explicat faptul că în toate oraşele moderne există astfel de parcuri şi că proiectul a prevăzut de la început măsuri de siguranţă şi de protecţie a copiilor.

Am lucrat cot la cot cu oamenii, fac parte din acest proiect. Staţi de vorbă chiar cu un voluntar
Nicolae Ciorcea, Directorul Şcolii Internaţionale Cluj-Napoca

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite