Paraşutistul care a intrat în comă în urma incidentului de ieri, a decedat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ceea ce trebuia să fie un salt de antrenament s-a dovedit a fi un coşmar, ieri seară, pentru instructorul paraşutist Dragoş Ionescu. Experimentatul instructor de salturi în tandem s-a prăbuşit, după ce paraşuta i s-a înfăşurat în jurul corpului la doar 15 metri de sol.

Tânărul efectua un salt nocturn pe Aerodromul Clinceni. La câteva zeci de metri de sol a apelat la un truc pe care îl fac, de regulă, toţi paraşutiştii experimetaţi: s-a balansat stânga-dreapta pentru a spori viteza de coborâre, potrivit Click.ro

La 15 metri de pământ, însă, paraşuta nu l-a mai ascultat şi s-a înfăşurat în jurul lui, s-a făcut „fuior".

„Din declaraţiile colegilor lui reiese că e vorba de o manevră greşită. Paraşuta i s-a înfăşurat în jurul corpului şi nu l-a mai putut susţine", ne-a declarat Claudia Burada, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Ilfov.

Dragoş Ionescu nu a mai putut plana şi a căzut în gol cu o viteză de peste 100 km pe oră. Un echipaj SMURD, sosit de urgenţă la faţa locului, l-a găsit în comă, iar medicii s-au chinuit 30 de minute pentru a-l stabiliza.

Un elicopter medical l-a preluat şi l-a dus în grabă la Spitalul de Urgenţă „Elias", însă nici aici nu mai putut fi salvat. Potrivit medicilor, tânărul instructor a avut multe fracturi şi traumatisme craniene grave.

Bărbatul nu era un începător într-ale saltului cu paraşuta. El practica acest sport din 1995, era membru al lotului naţional, instructor de salturi în tandem şi a participat la competiţii prestigioase din Cehia, Spania şi Ungaria.

«Avea multe fracturi»

„Apelul a venit în jurul orei 21.00 pentru un eveniment aviatic. Vorbim despre un paraşutist. Medicii l-au găsit în stare foarte gravă, era în comă. Avea politraumatisme şi multe fracturi. Victima a fost repede preluată de un elicopter SMURD şi transportată la Bucureşti, la Spitalul Elias", a declarat coordonatorul SMURD Bucureşti, medicul Bogdan Opriţa, citat de Realitatea TV.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite