Parastas şi miting pentru primarul ales post-mortem

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproape 200 de simpatizanţi ai PSD s-au adunat la căminul cultural din comuna ieşeană Voineşti, loc în care se dădeau pomeni pentru Neculai Ivaşcu, candidatul mort în ziua alegerilor şi

Aproape 200 de simpatizanţi ai PSD s-au adunat la căminul cultural din comuna ieşeană Voineşti, loc în care se dădeau pomeni pentru Neculai Ivaşcu, candidatul mort în ziua alegerilor şi înhumat ieri.

La mitingul organizat de social-democraţi, oamenii au cerut noi alegeri şi au scandat "Vrem primar ales" pe ritmuri de fanfară. Muzica a fost asigurată de susţinătorii PSD aduşi cu microbuze din judeţ. "A fost primar bun.

De ce l-au pus primar pe celălalt (n.r.- candidatul PNL Gheorghe Dobreanu), dacă a câştigat Ivaşcu? Dacă a murit, trebuie alte alegeri", a spus Ion Lungu, unul dintre participanţii la miting. Oamenii sunt nemulţumiţi de decizia BEC de a-l valida primar pe Gheorghe Dobreanu, deşi Ivaşcu a câştigat post-mortem alegerile, cu 23 de voturi diferenţă.

Protestatarii au plecat spre casă în jurul orei 16.30, în momentul în care a început să plouă torenţial, protestul desfăşurându-se fără incidente. La înmormântarea lui Neculai Ivaşcu au participat în jur de 1.000 de persoane, printre care şi liderul PSD Iaşi, Gheorghe Nichita, şi preşedintele Consiliului Judeţean, Constantin Simirad.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite