Parastas pentru Ovidiu Iuliu Moldovan

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Episcopul greco-catolic de Cluj- Gherla, Florentin Crihălmeanu a oficiat ieri dimineaţă, la Biserica Sf. Maria, din Parohia Grigorescu din Cluj, o slujbă dedicată împlinirii a 40 de zile, de

Episcopul greco-catolic de Cluj- Gherla, Florentin Crihălmeanu a oficiat ieri dimineaţă, la Biserica Sf. Maria, din Parohia Grigorescu din Cluj, o slujbă dedicată împlinirii a 40 de zile, de la dispariţia actorului Ovidiu Iuliu Moldovan.

La slujba de pomenire au participat membri ai familiei, cei doi fraţi, Mircea Moldovan şi Cornel Năsălean şi o mătuşă, cunoscuţi, dar şi foşti colegi de şcoală, de la Liceul din Turda, ai regretatului actor. Episcopul Florentin a evocat asistenţei câteva din acţiunile în sprijinul bisericii ardelene, împreună cu actriţa Leopoldina Bălănuţă, în care s-a implicat actorul, dar şi dublul regret pentru dispariţia acestuia.

Ovidiu Iuliu Moldovan acceptase să interpreteze rolul principal în realizarea unui documentar, dedicat memoriei Cardinalului Iuliu Hossu, decedat în închisorile comuniste. "Era potrivit pentru acest rol, datorită staturii impunătoare, şi vocea sa fermă şi hotărâtă", a spus Crihălmeanu. Cei prezenţi au evocat apoi memoria actorului, originar din localitatea mureşeană Sărmaşu. Mircea Moldovan ne-a dezvăluit faptul că după terminarea liceului, fratele său mai mare a plecat la Bucureşti, la facultate, la numai 17 ani.

"A venit frecvent acasă, fie la familie, la noul domiciliu de la Cluj, fie în Sărmaşu, la casa părintească, la diferite ocazii ale comunităţii, atunci când activitatea profesională i-a permis", ne-a spus Mircea Moldovan.

Un ceremonial de pomenire va fi îndeplinit şi duminică 4 mai, la mormântul de pe Aleea Actorilor din Bucureşti.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite