Parapantistă germană, supravieţuitoare la mai bine de 9.000 de metri altitudine!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ea a fost victima unei furtuni, în timp ce se antrena pentru Campionatul Mondial în Australia O parapantistă germană a supravieţuit unei ascensiuni brutale la mai mult de 9.000 de metri

Ea a fost victima unei furtuni, în timp ce se antrena pentru Campionatul Mondial în Australia

O parapantistă germană a supravieţuit unei ascensiuni brutale la mai mult de 9.000 de metri altitudine după ce a fost surprinsă de o furtună, în Australia, în timp ce se antrena pentru Campionatul Mondial.

Din păcate, un parapantist chinez, care o însoţea, şi-a pierdut viaţa, după ce a fost proiectat pe sol în cursul unui zbor efectuat în nordul regiunii New South Wales. Parapantista germană, pe nume Ewa Wisnierska, în vârstă de 35 de ani, avea corpul acoperit de gheaţă după aterizare. Chris Fogg, de la Federaţia australiană de parapantă, a arătat că cei doi sportivi nu au ţinut cont de buletinele meteorologice care anunţau furtună. "Furtuna s-a dezvoltat rapid în jurul lor şi i-a capturat", a adăugat el. Starea echipamentului parapantistei este o mărturie că a fost propulsată la peste 9.000 de metri, altitudine de croazieră a unui Boeing 747, considerată zonă fără oxigen, a mai spus Fogg.

"Mulţumesc îngerilor"

"Puteam auzi fulgere în faţa şi în spatele meu... Era întuneric, totul îngheţat şi ştiam că nu pot face nimic, decât să sper", a povestit parapantista. Sportiva a spus, ieri, că şi-a pierdut cunoştinţa timp de 90 de minute înainte de a putea să-şi revină cât de cât pentru a efectua o aterizare. Nu a suferit decât degerături. "Nu ştiu cui să-i mulţumesc. Am spus mulţumesc îngerilor", a declarat ea. Femeia a supravieţuit la o temperatură de minus 50 de grade Celsius, fiind împroşcată cu grindină de mărimea unei mingi de tenis. "Depăşeşte cuvântul incredibil. Şansa ei de a supravieţui a fost o minusculă picătură într-un mare ocean", a spus Godfrey Weness, organizator al Campionatului Mondial de Parapantă 2007 în oraşul Manilla, din New South Wales. Una dintre cei mai buni 20 de parapantişti din lume, Wisnierska este încă favorită să câştige campionatul, în cursa feminină.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite