Paradisul cărţilor, la Romexpo

0
Publicat:
Ultima actualizare:

promovaţi la standuri: Andrei Pleşu, Mircea Cărtărescu, Gabriel Liiceanu. Cărţile la preţ redus, dezbaterile literare şi VIP-urile care au de-a face cu lectura reprezintă puncte de interes la

promovaţi la standuri: Andrei Pleşu, Mircea Cărtărescu, Gabriel Liiceanu. Cărţile la preţ redus, dezbaterile literare şi VIP-urile care au de-a face cu lectura reprezintă puncte de interes la cea de-a 13-a ediţie. Chiar la intrare se află standurile celor mai cunoscute edituri: Humanitas, Polirom, RAO, Nemira, Teora, ALL, Paralela 45, Corint. Cele mai multe au făcut câteva schimbări în prezenţa lor la târg, având standuri mai mari sau mai frumos amenajate. La fel ca la Bookfest, RAO a optat pentru un stand supraînălţat, care arată ca o librărie în sine. La Corint, standul seamănă cu o bibliotecă. Mobilierul de lemn în care sunt instalate cărţile este însoţit de o masă, un lampadar şi un fotoliu pentru lectură.
Cărţi de trei lei
Reducerile pe care le practică editurile sunt de 10% (Teora), 15% (Curtea Veche, ALL), 20% (Polirom, Trei, Corint) sau 30% (Editura Institutului European, Cartea de Buzunar). Există însă şi oferte speciale pentru anumite titluri: Editura Trei vinde unele volume cu doar 4 lei, Paralela 45 cu 3 lei, iar Curtea Veche are reducere de 50% pentru unele titluri, mai ales din colecţia "Cărţi cheie". Ieri, la primele ore, târgul era deja destul de plin, mai ales cu elevi. Intrarea la Gaudeamus este liberă, de miercuri până sâmbătă între orele 10.00 şi 19.00, iar duminică, între orele 10.00 şi 16.00. Două linii speciale circulă până la Piaţa Presei Libere, cu plecare din Regie, respectiv de la Piaţa Romană. Vizitatorii pot participa şi la o tombolă, unde vor putea câştiga o maşină.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite