"Papucul" cu cruce, spaima maidanezilor din Severin

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Florin Copăceanu, un tânăr cu doar opt clase, şi Dumitru Drăghia, un bărbat aflat în pragul pensionării, sunt hingherii care trudesc din zori şi până seara pentru a salva Severinul de

Florin Copăceanu, un tânăr cu doar opt clase, şi Dumitru Drăghia, un bărbat aflat în pragul pensionării, sunt hingherii care trudesc din zori şi până seara pentru a salva Severinul de miile de maidanezi.
Cei doi sunt înjuraţi ca la uşa cortului şi uneori alungaţi cu pietre şi ciomege. Captura lor zilnică este de 15 câini, în condiţiile în care se estimează că prin Severin bântuie 5.000 de maidanezi ce se înmulţesc rapid. Directorul economic din Primăria Drobeta-Turnu Severin, Elena Calianu, ne-a declarat: "Alocăm anual în jur de 600 milioane de lei vechi la capitolul maidanezi, iar pentru un câine plătim în jur de 300.000 de lei, aici intrând prins, tratament, hrană şi eutanasiere."
Doctorii aplică soluţia finală
Maşina în care sunt îmbarcaţi maidanezii prinşi prin Severin este o Dacie papuc veche, inscripţionată sugestiv atât în faţă, cât şi pe lateral, cu o cruce. Florin Copăceanu are până-n 30 de ani şi recunoaşte că are doar opt clase. Din lipsa unui loc de muncă a ales să lucreze ca hingher pentru un salariu minim pe economie. Colegul său, Dumitru Drăghia, are 58 ani şi nu s-a făcut hingher de plăcere. A lucrat o vreme la Şantierul Naval, apoi la o fermă de pomi, de unde a fost trimis în şomaj.
Acum speră că, după un an de zile de muncă, va putea ieşi anticipat la pensie. "E alergătură, facem pânde şi reuşim să prindem în jur de 15 bucăţi pe zi!", ne-a declarat Dumitru Drăghia.
"Ne băgăm peste tot, mai ales pe la gunoi. După ce îi prindem şi îi ducem la padoc, tot noi le dăm mâncare. De omorât nu-i omorâm noi, ci doctorii!", ne-a mărturisit hingherul Florin Copăceanu.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite