Papagalii se ascund de gripă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Valurile de gripă aviară care au cuprins România au făcut ca din pet-shopurile bucureştene, pieţele sau magazinele care vând animale de companiesă dispară, de ceva vreme, toate zburătoarele.

Valurile de gripă aviară care au cuprins România au făcut ca din pet-shopurile bucureştene, pieţele sau magazinele care vând animale de companiesă dispară, de ceva vreme, toate zburătoarele. Acolo unde se vindeau păsări au mai rămas doar coliviile goale, agăţate pe pereţi. Totuşi, vânzătorii spun că oamenii nu s-au speriat de ameninţarea gripei aviare şi cerere încă există.
Cei mai căutaţi sunt papagalii. Cei frumos coloraţi şi cu talente oratorice. Dar, cel puţin momentan, au fost retraşi de pe piaţă. "De când cu gripa asta, e caz penal dacă vindem păsări. N-am mai avut de prin noiembrie. şi e păcat, că mulţi vin şi cer păsări", ne spune o vânzătoare, contemplând o colivie goală şi prăfuită în care se vedea o pasăre de plastic pictată ca un curcubeu. "Asta e singura pe care o avem. Vine împreună cu colivia. şi e imună la gripa aviară", glumeşte patroana magazinului. Restul animalelor se vând în continuare în toate magazinele, dar pentru păsări nu mai există decât grăunţe. Inspectorii din pieţe şi de la DSV fac controale din când în când, să se convingă că situaţia este în bună regulă.

Excepţii de la regulă
Există totuşi şi unele magazine care fac excepţie de la carantina general instituită. În hipermarketuri, pet-shopurile au, la vânzare, păsări expuse la vedere. Explicaţiile vânzătorilor sunt simple şi la obiect: "Am avut şi noi carantină, dar s-a terminat. Acum avem voie". şi chiar dacă nu e aşa, riscul se merită, având în vedere că există păsări care costă mai mult decât o maşină la mâna a doua şi cu un singur exemplar vândut se poate acoperi cel puţin o amendă.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite