“Papa Ratzinger: Eu nu sunt un star rock!” - Revista presei italiene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Presa din Peninsulă scrie astăzi despre criza Alitalia. O nouă grevă spontană a anagajaţilor companiei a afectat ieri traficul aerian de pe aeroportul din Fiumincino. Un alt subiect de actualitate pentru ziarele italiene este cazul Eluanei Englaro, femeia aflată în moarte cerebrală de aproape 17 ani.

“Alitalia: mitinguri spontane. Zboruri anulate şi pasageri înfuriaţi”, titrează cotidianul “Corriere della Sera”. Ieri a fost o zi neagră pentru mii de  pasageri ai companiei aeriene Alitalia care au rămas blocaţi în aeroportul de la Fiuminicino, din cauza mitingului unei părţi a personalului Alitalia. Între orele 9 şi 19 au fost anulate 74 de curse ale companiei aeriene. O mare parte dintre pasagerii rămaşi în aeroport din cauza anulării zborurilor, au optat pentru mijloace de transport alternative, cum ar fi trenul sau maşinile închiriate, pentru a ajunge la timp la destinaţiile dorite.

“O cercetătoare italiancă a descoperit o nouă tulpină HIV. Peste trei luni va fi concediată”, anunţă tot cotidianul “Corriere della Sera”. Barbara Foglieni, o cercetătoare italiancă în vârstă de 32 de ani, expertă în biologia moleculară, a descoprit o nouă tulpină a virusului HIV, numită HIV-1. Descoperierea italiencei a fost primită cu entuziasm de lumea medicală internaţională. Cercetătoarea trăieşte însă “paradoxul italian”: contractul său cu spitalul “Manzoni” din Lecco, va expira la sfârşitul lunii martie a anului viitor.

“Papa Ratzinger: Eu nu sunt un star rock!”, scrie cotidianul “La Repubblica”. În discursul său tradiţional de Crăciun, Papa Benedetto al XVI-lea a afirmat că Ziua Internaţională a Tineretului  Catolic este o sărbătoare catolică şi nu un concert în care Papa apare reprezentat ca un “star rock”.  În acelaşi discurs, suveranul Pontif i-a criticat, de asemenea, destul de dur pe transexuali, afirmând că numai Dumenezeu poate decide cine este bărbat şi cine este femeie.

“Curtea Europeană a respins recursul asociaţiilor catolice în cazul Eluanei Englaro”, relatează cotidianul “La Stampa”. Curtea Europeană a Drepturilor Omului de la Strasbourg a respins recursul făcut de anumite asociaţii catolice italiene împotriva sentinţei care autoriza suspendarea alimentării artificiale a Eluanei Englaro. Judecătorii de la Strasbourg şi-au justificat decizia prin faptul că autorii recursului nu au nicio legătură directă cu femeia aflată în moarte cerebrală de aproape 17 ani, precum şi din lipsă de probe.

“Guineea, lovitură de stat după moartea preşedintelui Lansana Contè”, anunţă cotidianul “Il Messagero” în ediţia on-line. În Guineea militarii au organizat o lovitură de stat, la puţin timp după moartea preşedintelui Lansana Contè, acum două nopţi. Ştirea a fost făcută publică de un post de radio local. Preşedintele ajunsese al conducerea statului Guineea acum 24 de ani, tot în urma unei lovituri de stat.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite